Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16 bèta 6 is uit – wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 bèta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft weer een nieuwe bèta van iOS 16 uitgegeven. Ontwikkelaars kunnen nu iOS 16 bèta 6 downloaden, voor andere geïnteresseerden is de vierde versie van de publieke bèta beschikbaar. Inhoudelijk zijn beide versies gelijk aan elkaar. Wat is er nieuw in deze bèta?

iOS 16 bèta 6

In september verwachten we de grote iPhone-update van dit jaar: iOS 16. Maar voordat het zover is, wordt de nieuwe software nog druk getest, door middel van de iOS 16 bèta. Een bèta is een vroege versie van software waaraan nog druk gesleuteld wordt. Zitten er foutjes of eigenaardigheden in, dan kan Apple die nog verbeteren voor de officiële release. Wat heeft Apple in deze versie van de bèta nog aangepast?

Batterij-instellingen

Inmiddels raken we steeds meer in de fase dat het nog slechts gaat om details. Zo zijn er nu (opnieuw) verbeteringen voor de batterij-indicator. Nieuw in iOS 16 bèta 5 vorige week, was dat je straks het batterijpercentage in cijfers kunt laten weergeven. Zette je de Energiebesparingsmodus aan, dan activeerde je die optie automatisch. Nu kun je zelf kiezen wat er gebeurt als je deze modus activeert: wel of geen percentage.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS 16 batterij pictogram

Vorige week kwam er trouwens behoorlijk wat kritiek op het design van deze nieuwe batterij-indicator, maar daar heeft Apple verder niets mee gedaan. Zo is het batterij-pictogram altijd helemaal gevuld als je het percentage weergeeft, of er nu 100, 80 of 30 procent staat. Bovendien is de optie niet beschikbaar op de iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini en iPhone 13 mini.

Tot nu toe zijn er verder geen opvallende aanpassingen aangetroffen in iOS 16 bèta 6 en de bijbehorende publieke bèta. Mocht daar nog verandering in komen, dan praten we je nog bij op deze website.

iOS 16 bèta 6: nieuwe functies zelf als zien

Wil je ook meedoen aan de publieke bèta? Lees dan ons artikel over het installeren van de iOS 16 bèta. Je kunt dan alvast aan de slag met de volgende zaken:

Wat er allemaal nieuw is, lees je in ons dossier over iOS 16. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!