Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16 bèta 5 is uit – en deze functie maakt een comeback (update)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 bèta 5

Apple heeft vanavond een nieuwe iOS 16 bèta uitgebracht. Om precies te zijn: iOS 16 bèta 5 voor ontwikkelaars. In deze bèta maakt een kleine maar veel gemiste iPhone-functie zijn comeback!Lees verder na de advertentie

Update 9 augustus: naast iOS 16 bèta 5 voor ontwikkelaars, is inmiddels ook de publieke bèta verschenen. Dit is de derde versie van de publieke bèta, en die correspondeert met bèta 5 voor ontwikkelaars. Hieronder lees je het oorspronkelijke bericht van 8 augustus.

iOS 16 bèta 5

Twee maanden terug kondigde Apple grote updates voor iPhone en iPad aan: iOS 16 en iPadOS 16. Half september kan iedereen de officiële versie op zijn iPhone zetten.  Maar op dit moment wordt de software nog getest door middel van de iOS 16 bèta. Vanavond is daarvan dus de vijfde versie verschenen, in eerste instantie alleen voor software-ontwikkelaars. De publieke bèta volgt snel, die is geschikt voor iedere geïnteresseerde. Iedereen kan dan de allernieuwste functies testen – met dit keer een functie die terug is van weggeweest.

Hoeveel batterij heb ik nog?

Het is een functie waar je op misgrijpt als je een iPhone met Face ID (en dus zonder thuisknop) hebt: het batterijpercentage in de statusbalk. Het pictogrammetje geeft weliswaar een grove indicatie, maar het precieze percentage ontbreekt. Dit omdat er te weinig voor ruimte is zo aan de zijkant van de notch.

Maar de nieuwste bèta maakt duidelijk dat daar met iOS 16 verandering in komt: Apple heeft het design veranderd en nu is het percentage weer wel zichtbaar. Tot op zekere hoogte, in ieder geval. Sommige iPhone-modellen hebben er gewoonweg te weinig ruimte voor. Denk aan de iPhone 12 en 13 mini. Op die modellen blijf je het batterij-percentage checken via het Bedieningspaneel of de Batterij-widget.

Naast de batterij-indicator zijn er nog enkele andere aanpassingen. Wat er allemaal nieuw is, lees je in iOS 16 bèta 5: deze nieuwe functies komen naar je iPhone.

iOS 16 bèta 5: nieuwe functies uitproberen

Wil je ook meedoen aan de publieke bèta? Lees dan ons artikel over het installeren van de iOS 16 bèta. Je kunt dan alvast aan de slag met de volgende zaken:

iOS 16 lock screen personaliseren
Dit zijn álle iOS 16 widgets voor het vergrendelscherm van je iPhone
Eindelijk: in iOS 16 kun je Berichten bewerken en intrekken
Is dit de coolste functie in iOS 16 en iPadOS 16?
Lees ook alvast onze eerste indruk van iOS 16!

Naast iOS 16 verschijnt er dit najaar ook een grote update voor je Mac: macOS Ventura. Ook hiervan is nu een nieuwe bèta verschenen, en dat geldt ook voor de overige Apple-updates. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 16? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!