Terug naar iOS 16 bèta 2 is uit: wat is er allemaal nieuw?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16 bèta 2 is uit: wat is er allemaal nieuw?

Door Laura Grootaarts23 juni 2022 09:513 min. leestijd0

iOS 16 bèta 2 is uit! In deze nieuwe versie zitten weer allerlei vernieuwingen en verbeteringen die dit najaar ook naar jouw iPhone komen. Wat is er allemaal nieuw?

iOS 16 bèta 2

iOS 16 bèta 2

Begin deze maand kondigde Apple de grote updates van dit jaar voor iPhone en iPad aan: iOS 16 en iPadOS 16. Voordat deze software in september voor iedereen te downloaden is, wordt-ie eerst nog uitgebreid getest via bèta’s. Op dit moment is iOS 16 bèta 2 er uitsluitend voor ontwikkelaars. Volgende maand verwachten we een publieke bèta die voor iedere geïnteresseerde te downloaden is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In deze tweede bèta lost Apple een waslijst aan problemen en eigenaardigheden op. We zetten de opvallendste vernieuwingen en verbeteringen voor je op een rij. Veel ervan hebben te maken met het iOS 16 lock-screen dat je helemaal naar jouw smaak kunt inrichten: dat is dan ook de grootste vernieuwing dit jaar.

Astronomie-wallpaper

Astronomie-wallpaper

De dynamische Astronomie-wallpaper toont je nu jouw locatie op aarde door middel van een groene stip. Ook fijn: deze achtergrond is voortaan ook beschikbaar op wat oudere iPhones, zoals de XS en de XR. In de eerste bèta schitterde hij daar nog door afwezigheid.

Foto-wallpaper bewerken

Foto-wallpaper bewerken

Gebruik je foto’s als achtergrond voor je iPhone? Dan kun je daar nu twee extra filters op toepassen: duotint en kleurwassing. Deze geven je scherm een stijlvolle uitstraling.

Ook nieuw is dat je iPhone duidelijk aangeeft dat je knijpbewegingen kunt maken op de foto. Zo verplaats je de foto iets, of maak je een mooiere uitsnede. In de eerste bèta kon dit ook al, maar toen moest je dat proefondervindelijk ontdekken.

En nóg meer vernieuwingen rondom wallpapers

Vernieuwingen wallpapers

Apple heeft nog verder gesleuteld aan de achtergronden. Bij het aanmaken van een nieuw vergrendelscherm zie je nu veel beter dat je het lock-screen en de overige thuisschermen los van elkaar kunt bewerken. Ook is het handig dat je gemakkelijk vergrendelschermen kunt verwijderen: je veegt ze gewoon omhoog, zoals je dat ook doet met overbodige wijzerplaten op de Apple Watch.

Reservekopie via 5G

Dan iets heel anders. Een iCloud-reservekopie maken kon al via wifi en sinds kort ook via 5G. Maar vanaf iOS 16 maak je je back-ups ook via 4G.

Schermafbeelding

screenshot

Maak je een schermafbeelding op je iPhone dan verschijnt er bij het bewaren daarvan een nieuwe optie. Je kunt een screenshotje nu ook meteen toevoegen aan een snelle notitie.

iOS 16?

iOS 16 is de grote iPhone-update van dit jaar. Apple kondigde het besturingssysteem aan tijdens de WWDC op 6 juni. Vanaf september kun je gebruikmaken van alle nieuwe functies op je iPhone. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 16? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar