Terug naar Tweede iOS 16.5 release candidate is uit: officiële release nadert!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tweede iOS 16.5 release candidate is uit: officiële release nadert!

Door Laura Grootaarts16 mei 2023 08:052 min. leestijd0

Apple heeft de tweede iOS 16.5 release candidate (RC) uitgebracht: dit is de laatste bèta voordat de echte update verschijnt. Wat is er nieuw in de eerstvolgende versie van iOS 16? En wanneer kun je hem installeren?

iOS 16.5 beta

iOS 16.5 release candidate: wat is er nieuw?

Vorige week verscheen er al een eerste RC van 16.5. Op maandag 15 mei volgde een tweede RC, en dat is vrij uitzonderlijk. Doorgaans komt er geen tweede release candidate uit, maar blijkbaar was er iets niet in orde met de eerste RC – het zullen slechts details zijn geweest.

Tot en met de vierde bèta leek het alsof er in Nederland en België slechts één nieuwe iOS 16.5 functie bij komt voor je iPhone – je kunt straks een schermopname maken via een spraakcommando aan Siri. Maar op de valreep komt er nu tóch een extra vernieuwing bij en die heeft alles te maken met het nieuwste Apple Watch-bandje.

Pride celebration wallpaper

Je vindt straks in 16.5 een extra wallpaper voor je vergrendelscherm. Het gaat om een Pride Celebration-wallpaper om de LGBTQ+-community te ondersteunen. Een complete verrassing is dit overigens niet: Apple kondigde vorige week een Apple Watch Pride 2023-bandje aan, en daarbij werden ook al een matchende wijzerplaat en iPhone-wallpaper onthuld. De wallpaper is er in lichte en donkere modus en komt in beweging als je je telefoon ontgrendelt.

iOS 16.5 release

In het persbericht rondom het nieuwe Apple Watch-bandje vorige week verklapte Apple in een voetnoot wanneer de volgende update verschijnt: ‘De nieuwe Pride Celebration-wijzerplaat en iPhone-achtergrond zijn vanaf volgende week verkrijgbaar. Hiervoor zijn watchOS 9.5 en iOS 16.5 vereist.’  De week van 15 mei dus, en we verwachten de update dinsdag- of woensdagavond.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

iOS 16.5 is misschien wel de allerlaatste tussentijdse update van iOS 16, voordat dit najaar iOS 17 verschijnt. Ter vergelijking: in 2022 was iOS 15.5 de laatste versie met echte nieuwe functies, daarna volgden er nog uitsluitend kleine updates met probleemoplossingen. Met iOS 17 mag je wel weer grote vernieuwingen voor je iPhone verwachten. Tijdens de WWDC op 5 juni zal Apple onthullen wat er allemaal nieuw is voor je iPhone en andere Apple-apparaten.

Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe Apple-functies? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar