Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws iOS 16

iOS 16.2 bèta 2: dit zijn alle nieuwe functies!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16.2 bèta 1


Lees verder na de advertentie

Daar gaan we weer: Apple heeft iOS 16.2 bèta 2 uitgebracht. Zo komen we steeds dichter bij de officiële release van de software-update, een die heeft een aantal nieuwe functies voor je iPhone. Die hebben we hier op een rij gezet.

iOS 16.2 bèta 2

Het is precies twee weken geleden sinds Apple de eerste bèta van de nieuwste iPhone-update heeft uitgebracht: iOS 16.2. Vandaag volgt alweer de volgende versie van deze testsoftware. Hierin vinden we een aantal nieuwe functies die we ook in de vorige bèta zagen, maar ook één gloednieuwe. Wat er allemaal naar je iPhone komt? Dat lees je hier.

Toegankelijke iPhone

 beta

Officieel is de ‘nieuwe’ functie nog niet te gebruiken, maar het zit wel al verstopt in de code van iOS 16.2 bèta 2: de ‘Gepersonaliseerde Toegankelijkheidsmodus’. Vind je het lastig om de interface van iOS te gebruiken, dan moet deze functie dit gemakkelijker maken. Het lijkt er namelijk op dat gebruikers hiermee de lay-out van een iPhone zelf naar hun hand kunnen zetten.

Nieuwe app: Freeform!


kooptip

Freeform Apple

Sinds de vorige bèta hebben we eindelijk toegang tot de nieuwe app Freeform. Zodra je dit opent, verschijnt er een enorm, leeg whiteboard. Hierop plaats je alles wat je maar wilt: van teksten en schetsen tot afbeeldingen, video’s, documenten en meer. Dit kan zowel samen als alleen, want het canvas wordt in real-time bijgewerkt. Ideaaal voor groepsprojecten dus, zeker dankzij de compatibiliteit met Facetime.

Freeform is beschikbaar voor de iPhone, iPad en Mac en dit werd tijdens de WWDC in juni al volop gepresenteerd. Daardoor weten we precies hoe de interface eruit ziet en hoe de app werkt. Wil je alvast een voorproefje? Wij hebben alles over Freeform op een rij gezet.

Dutje doen

iOS 16.2 bèta 2

De grote iOS 16-update heeft ons voorgesteld aan widgets op het vergrendelscherm, en met bèta 2 van iOS 16.2 komt hier een nieuwe slaap-widget bij. Die laat allerlei informatie zien, afhankelijk van het formaat dat je kiest: hoelang je in bed hebt gelegen, de kwaliteit van je nachtrust en meer. De data hiervoor wordt uit de Gezondheid-app gehaald, dus stel die eerst in.

Geen hoge nood?

Heb je een SOS-noodmelding geactiveerd, dan vraagt je iPhone vanaf iOS 16.2 of dit een fout was. In dat geval vraagt je toestel ook of het hierover een systeemdiagnose naar Apple mag sturen. Hiermee hoopt het bedrijf genoeg data te verzamelen, zodat zulke situaties in de toekomst kunnen worden voorkomen. Bijvoorbeeld met een nieuwe toetsencombinatie of ander algoritme.

Architectuur

iOS 16.2 bèta 2

Last but not least: de architectuur van de Woning-app wordt vernieuwd. Daardoor werken je smart-home apparaten een stuk beter: ze reageren sneller, werken nauwkeuriger en hebben minder snel last van verbindingsproblemen. Maar update je naar de nieuwe architectuur, dan moeten je Apple TV en HomePod (mini) dit ook doen. Apparaten met een oudere iOS-versie werken namelijk minder goed samen met de Woning-app.

iOS 16.2 bèta 2 downloaden?

Bèta’s zijn testversies, en zitten doorgaans dus nog vol met bugs. Daarom is onze vuistregel: installeer een bèta niet op je eigen iPhone, alleen op een oud toestel dat je wel kunt missen. Het downloaden van een bèta gaat overigens via het Apple Beta Software Program. Al duurt het nog enkele dagen voordat de publieke versie van de huidige bèta wordt uitgebracht.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom iOS 16.2, inclusief de release date? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!