Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iOS 15 & iPadOS 15: slimmere notificaties, beter iPad-thuisscherm en meer’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 13 geruchten


Lees verder na de advertentie

Later dit jaar verschijnen iOS 15 en iPadOS 15. Dat betekent dat er weer heel veel nieuwe functies naar je iPhone en iPad komen. Welke? Dat weten we op dit moment nog niet. Maar bij Apple zijn ze er al druk mee en zodoende komt er wel eens het een en ander naar buiten. Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg noemt de volgende nieuwe iOS 15-functies.

iPhone 12 Pro verpakking

Nieuwe iOS 15-functies: notificaties en iMessage

Volgens Gurman krijg je in iOS 15 de mogelijkheid om verschillende notificatie-voorkeuren in te stellen, afhankelijk van je activiteit. Er zijn categorieën als verkeer, werken en slapen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je iPhone geen geluid maakt als je op je werk bent. Het menu hiervoor vind je op het vernieuwde vergrendelscherm en in het Bedieningspaneel. Hieraan gerelateerd is dat Apple een slimmer systeem ontwikkelt voor het versturen van automatische antwoorden, ook afhankelijk van je huidige activiteit. Op dit moment vind je zo’n soort functie alleen maar als Niet storen tijdens autorijden geactiveerd is.

Apple zou ook sleutelen aan iMessage. Ze proberen hier meer een sociaal netwerk-achtige app van te maken, zodat er beter opgebokst kan worden tegen een concurrent als WhatsApp. Details hierover zijn schaars: het is nog niet duidelijk hoe Apple dit wil aanpakken.

Widgets op de iPad


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Thuisscherm met widgets

Sinds afgelopen najaar iOS 14 uitkwam, kun je nieuw ontworpen widgets kriskras over het scherm van je iPhone plaatsen, tussen je apps in. Bij de iPad kun je de widgets alleen gebruiken in een balk aan de zijkant van het scherm. Maar al straks iOS 15 verschijnt, krijgt je deze vrijheid ook op de iPad. Je kunt het hele scherm vullen met widgets.

iOS 15

We verwachten dat Apple tijdens de WWDC op 7 juni de nieuwe functies van iOS 15 onthult. De hele zomer wordt de software dan getest; de uiteindelijke versie is naar verwachting medio september te downloaden.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Bloomberg