Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Iedereen mist deze iOS 13-functie … en nu komt ie terug!

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
ios 15 selectiewiel


Lees verder na de advertentie

Een tijd of datum selecteren: dat deed je tot en met iOS 13 met handige selectiewielen. In iOS 14 verdwenen ze, tot ergernis van velen. Maar straks in iOS 15 zijn ze gelukkig weer terug van weggeweest!

Als je in iOS 13 een tijdstip wilde selecteren voor bijvoorbeeld een afspraak, een wekker of een herinnering, dan draaide je daarvoor aan een digitaal wieltje. Met iOS 14 veranderde dat en maakte het scrolwieltje plaats voor een toetsenbord, waarbij je de tijd simpelweg intoetst. Daar was niet iedereen enthousiast over.

iOS 15 selectiewiel terug …

De klachten moeten ook Apple bereikt hebben, want straks in iOS 15 keren de selectiewielen gewoon weer terug. Je bepaalt de begin- en eindtijd dus weer door te scrollen.

Ben je nou net een van die mensen die het juist gemakkelijker vond om de tijd in te toetsen? Geen probleem, want met een tik op de tijd haal je het numerieke toetsenbord tevoorschijn. Voor ieder wat wils dus.

… maar stiekem was het nooit weg


kooptip

iOS 14 verborgen selectiewiel

Vind je het vervelend dat je je de komende maanden nog moet behelpen met het intoetsen van de tijden? Het is je misschien niet opgevallen, maar stiekem is het scrolwiel nooit weggeweest uit iOS 14.

Je hoort het goed: er is een verborgen selectiewiel. Je kunt namelijk verticaal over de tijd vegen om die aan te passen. Dat voelt weliswaar een stuk minder intuïtief, maar biedt wel hetzelfde resultaat.

iOS 15 verschijnt dit najaar

Apple kondigde iOS 15 eerder deze week aan tijdens een event. Het scrolwieltje is natuurlijk maar een kleine wijziging, maar iOS 15 is een grote update met veel grote nieuwe functies. Bijvoorbeeld een nieuwe Focus-modus, meer online privacy en diverse verbeteringen voor FaceTime. Dit najaar kun je je iPhone updaten!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!