Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15 verschijnt véél sneller dan je denkt!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
nieuw in iOS 15


Lees verder na de advertentie

Het is weer tijd voor het grootste Apple-event van het jaar! Aanstaande dinsdag is het zover. Apple presenteert dan de iPhone 13 en enkele andere nieuwe producten. Maar er is ook nieuws over iOS 15, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone.

Wanneer iOS 15 releasedatum?

iOS 15 is al aangekondigd tijdens Apple’s WWDC-event in juni. Toen hield Apple de releasedatum nog vaag. Traditioneel onthult Apple de officiële release-datum tijdens het event in september. Aanstaande dinsdag horen we dus meer. En het zou heel goed kunnen dat je iOS 15 volgende week al op jouw iPhone hebt staan!

Even terug naar vorig jaar, naar iOS 14. Het september-event van vorig jaar vond plaats op dinsdag 15 september. Toen onthulde Apple dat iOS 14 één dag later al beschikbaar zou zijn. Als Apple kiest voor dezelfde aanpak als toen, dan is iOS 15 aanstaande woensdag 15 september al beschikbaar.

Apple geeft alvast een voorvertoning

iOS 15 voorvertoning van Apple


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Opmerkelijk is dat Apple zelf nu al een voorvertoning geeft van iOS 15. Ook dat is een indicatie dat je de update snel mag verwachten. Heb je de Apple-app Tips op je iPhone staan? Dan kreeg je eerder deze week een notificatie over de komst van iOS 15. Open je de app, dan zie je de grootste nieuwe functies in vogelvlucht voorbij komen. Apple noemt in deze voorvertoning onder meer de volgende nieuwe iOS 15-functies:

  • Gedeeld met jou: deelt iemand foto’s, muziek, linkjes of ander materiaal met jou via de app Berichten? Dan zie je dat eenvoudig terug in de corresponderende app. Linkje krijgen bijvoorbeeld een eigen onderdeel in Safari.
  • Focus: Focus is de nieuwe en verbeterde versie van Niet storen en helpt je om je te concentreren op je bezigheden. Ontvang op je werk bijvoorbeeld alleen berichtjes van collega’s en blokkeer afleidende apps.
  • Gebundelde meldingen: Heb je Meldingen uitgezet op je iPhone omdat het er te veel zijn? Zet ze maar weer aan, want ze worden nu gebundeld afgeleverd op het moment dat het jou het best uitkomt.

Apple-event 14 september: op de hoogte blijven?

Het Apple-event vindt plaats op dinsdag 14 september, 19.00 uur Nederlandse tijd. We verwachten de nieuwe iPhone 13 en nog een aantal andere nieuwe Apple-producten. Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!