Terug naar Nieuw in iOS 15.4: websites kunnen je pushberichten sturen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw in iOS 15.4: websites kunnen je pushberichten sturen

Door Laura Grootaarts2 februari 2022 08:562 min. leestijd0

Binnenkort komt er weer een nieuwe software-update voor je iPhone uit: iOS 15.4. Het lijkt erop dat je vanaf deze iOS-versie pushberichten kunt ontvangen van websites en web-apps in Safari.

meldingen op vergrendelscherm iPhone

iOS 15.4: pushberichten op websites

iOS 15.4 is de eerstvolgende belangrijke iOS-update. Voor een tussentijdse update bevat 15.4 behoorlijk veel nieuwe functies, zo is te zien in de bèta-versie die momenteel getest wordt. Een functie waar Apple zelf nog niet al te veel over loslaat, is de mogelijkheid voor websites en web-apps om pushnotificaties te laten versturen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Op de iPhone en iPad kun je al meldingen van apps ontvangen. En op de Mac is het al mogelijk om pushnotificaties van websites te ontvangen. Nieuwssites sturen je dan bijvoorbeeld een melding met daarin het laatste nieuws. Met één klik beland je vervolgens op de website om de rest van het bericht te lezen.

Waarschijnlijk kun je straks ook op je iPhone of iPad deze meldingen ontvangen. Zit je er niet op te wachten? Dan kun je deze vorm van berichtgeving uitzetten. Websites moeten sowieso eerst je toestemming vragen.

Nu nog een experimentele functie

Op dit moment verkeeert de optie nog in een experimentele fase. Ontwikkelaar Maximiliano Firtman’s is wat dieper in de bèta van iOS 15.4 gedoken en zag dat de lijst met ‘Experimental features’ is uitgebreid met items als ‘Built in Web Notificiations’ en ‘Push API’. De functies werken overigens nog niet in de bèta, maar vormen wel een indicatie van wat er komen gaat.

iOS 15.4 bèta

Apple test op dit moment iOS 15.4 en ook iPadOS 15.4 door middel van bèta-versies. Daaruit blijkt dat de toekomstige update heel wat nieuwe functies heeft. Zo kun je straks met een iPhone 12 of nieuwer Face ID gebruiken met mondkapje op, komen er nieuwe emoji’s en maakt de langverwachte functie Universele bediening eindelijk zijn debuut. Wanneer de iOS 15.4-update verschijnt, weten we nog niet.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: firt.dev

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar