Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 15.4: Face ID met mondkapje, maar alleen bij deze iPhones

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 15.4 Face ID mondkapje


Lees verder na de advertentie

De bèta van iOS 15.4 is sinds vannacht beschikbaar voor ontwikkelaars, en hierbij hoort een functie die menig iPhone-bezitter de afgelopen twee jaar zal hebben gemist: Face ID dat werkt terwijl je een mondkapje draagt. Maar alleen de volgende iPhone-modellen zullen dit ondersteunen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 15.4: welke iPhones krijgen Face ID met mondkapje?

iOS 15.3 is pas net uit, maar de bèta voor iOS 15.4 is nu al beschikbaar voor ontwikkelaars. En uit deze software-update blijkt dat Face ID voor je iPhone binnenkort bruikbaar blijft terwijl je een mondkapje draagt. Door deze nieuwe functie voor Face ID in te stellen, scant hij namelijk alleen het gebied rondom je ogen. Een mondkapje zit hierbij niet in de weg, al wordt Face ID hierdoor wel minder veilig. Maar welke toestellen ondersteunen deze functie?

Helaas zal de functie alleen toegankelijk zijn voor iedereen met een iPhone 12 of nieuwer. Dit is enigszins verrassend. Face ID bestaat namelijk al sinds de iPhone X uit 2017. Toch zal het voor iedereen met een iPhone 11 of ouder dus niet mogelijk zijn om Face ID met mondkapje in te stellen. Wellicht hebben deze toestellen verouderde hardware die niet in staat is om zo veel details te scannen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Iedereen met een iPhone die wel in aanmerking komt voor de functie, zal hem eerst zelf moeten inschakelen. Net als bij de gewone Face ID laat je hiervoor je gezicht scannen. Overigens is dit niet alles, want in deze update zit ook een optie waarmee Face ID je gezicht beter herkent terwijl je een bril draagt.

iPhone ontgrendelen met een Apple Watch?

Heb je geen iPhone 12 of hoger, maar wel een Apple Watch? Dan heb je geluk, want ook hiermee kun je je iPhone snel ontgrendelen wanneer je een mondkapje draagt. Dit heb je in slechts een handjevol stappen ingesteld, en het werkt al een tijdje. Je hoeft dus niet op deze nieuwe update te wachten!

Aangezien iOS 15.3 pas net uit is, is het onduidelijk wanneer iOS 15.4 voor de rest van de wereld verschijnt. Je moet dus nog even je mondkapje van je neus halen om Face ID te gebruiken.

Bron: MacRumors (1) & (2)