Terug naar Eerste iOS 15.3 bèta is uit: wat is er nieuw?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste iOS 15.3 bèta is uit: wat is er nieuw?

Door Laura Grootaarts20 december 2021 11:342 min. leestijd0

Vorige week kwam iOS 15.2 uit voor je iPhone, en iPadOS 15.2 voor je iPhone. Apple werkt inmiddels al aan de opvolger ervan: iOS 15.3. Die update verschijnt begin volgend jaar en inmiddels is de eerste iOS 15.3 bèta verschenen. Heeft deze update ook wat nieuws te bieden?

iOS 15.3

iOS 15.3 bèta: wat is er nieuw?

Een nieuwe bèta maakt altijd duidelijk welke nieuwe functies je binnenkort mag verwachten op je iPhone en iPad. Maar in deze eerste iOS 15.3 bèta zitten niet bijzonder veel nieuwigheden. Er zijn wat kleine wijzigingen voor de Podcasts-app en Apple News+ (een tijdschriftendienst die we in Nederland helaas niet hebben). Mogelijk worden er tijdens het testen nog nieuwe functies ontdekt, maar het zijn sowieso geen zaken die in het oog springen. De aanstaande update draait met name om probleemoplossingen en beveiligingsaspecten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat betekent ook dat een functie waar we al een tijdje op wachten – universele bediening – nog wat langer op zich laat wachten. Met universele bediening kun je je iPad en Mac bedienen met dezelfde muis en hetzelfde toetsenbord. Het had al in de eerste versie van iOS 15 moeten zitten, maar schitterde toen door afwezigheid. Na de release van iOS 15.2 vorige week maakte Apple bekend dat de universele bediening is uitgesteld naar volgend jaar.

iOS 15.3 bèta installeren

Op dit moment is de ontwikkelaarsbèta van iOS 15.3 verschenen. We verwachten heel snel ook de zogenaamde ‘publieke bèta’, die iedereen kan downloaden – ook jij dus. Wij raden je aan om dit dan te doen op een toestel dat je niet dagelijks gebruikt, want er kunnen weleens foutjes zitten in deze versies. Durf je het toch aan? Lees dan in ons publieke bèta-artikel hoe het werkt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar