Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eerste iOS 15.3 bèta is uit: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15.3


Lees verder na de advertentie

Vorige week kwam iOS 15.2 uit voor je iPhone, en iPadOS 15.2 voor je iPhone. Apple werkt inmiddels al aan de opvolger ervan: iOS 15.3. Die update verschijnt begin volgend jaar en inmiddels is de eerste iOS 15.3 bèta verschenen. Heeft deze update ook wat nieuws te bieden?

iOS 15.3 bèta: wat is er nieuw?

Een nieuwe bèta maakt altijd duidelijk welke nieuwe functies je binnenkort mag verwachten op je iPhone en iPad. Maar in deze eerste iOS 15.3 bèta zitten niet bijzonder veel nieuwigheden. Er zijn wat kleine wijzigingen voor de Podcasts-app en Apple News+ (een tijdschriftendienst die we in Nederland helaas niet hebben). Mogelijk worden er tijdens het testen nog nieuwe functies ontdekt, maar het zijn sowieso geen zaken die in het oog springen. De aanstaande update draait met name om probleemoplossingen en beveiligingsaspecten.

Dat betekent ook dat een functie waar we al een tijdje op wachten – universele bediening – nog wat langer op zich laat wachten. Met universele bediening kun je je iPad en Mac bedienen met dezelfde muis en hetzelfde toetsenbord. Het had al in de eerste versie van iOS 15 moeten zitten, maar schitterde toen door afwezigheid. Na de release van iOS 15.2 vorige week maakte Apple bekend dat de universele bediening is uitgesteld naar volgend jaar.

iOS 15.3 bèta installeren

Op dit moment is de ontwikkelaarsbèta van iOS 15.3 verschenen. We verwachten heel snel ook de zogenaamde ‘publieke bèta’, die iedereen kan downloaden – ook jij dus. Wij raden je aan om dit dan te doen op een toestel dat je niet dagelijks gebruikt, want er kunnen weleens foutjes zitten in deze versies. Durf je het toch aan? Lees dan in ons publieke bèta-artikel hoe het werkt.


kooptip

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!