Terug naar ‘iOS 14: iPhone krijgt een populaire Android-functie’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 14: iPhone krijgt een populaire Android-functie’

Door Koen van Ekeren6 april 2020 10:112 min. leestijd1

Voor de iPhone komt in iOS 14 een nieuwe widgets-functie, zo heeft 9to5Mac ontdekt. Hierbij is het voor het eerst mogelijk om widgets naar het thuisscherm van de iPhone te brengen, waarbij ze zich als app-icoontjes gedragen. Daarnaast lekten er screenshots, waardoor bekend is dat er straks veel meer mogelijk is met wallpapers.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwe iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

iOS 14 widgets

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

iOS 14 widgets

9to5mac vond het bewijs over de widgets-functie in een gelekte code van iOS 14. De vernieuwing zou intern ‘Avocado’ worden genoemd. In plaats van dat de widgets een aparte plek krijgen op het thuisscherm (zoals in iPadOS), bevinden de widgets zich op het homescreen tussen de andere apps. In Android is zoiets al een tijdje mogelijk, waar je bijvoorbeeld een widget van een weer-app plaatst tussen je favoriete apps.

9to5Mac benadrukt dat de functie in ontwikkeling is, dus het is niet honderd procent zeker dat we het inderdaad terugzien in iOS 14. In juni is het bekend, want dan presenteert Apple de functies van het nieuwe besturingssysteem. Dit gebeurt tijdens WWDC 2020, de conferentie voor ontwikkelaars. Naar verwachting is iOS 14 eind september voor iedereen te installeren.

Wallpapers

Uit screenshots die Twitter-gebruiker @DongleBookPro lekte blijkt daarnaast dat er nieuwe instellingen komen voor achtergronden. Er komt een nieuw menu ‘Collecties’, waarin iPhone-gebruikers hun eigen achtergronden kunnen toevoegen. Daaronder zijn de screenshots van Apple onderverdeeld in categorieën, zoals ‘iOS 14’ en ‘klassieke strepen’.

Interessant is de nieuwe optie ‘Home Screen Appearance’, waarbij je de achtergrond een ander uiterlijk geeft op het thuisscherm. Zo zijn er straks naast een normale versie een donkere, gedimde en geblurde variant. Dit is ideaal voor als je de wallpaper iets te druk vindt in combinatie met de icoontjes op het thuisscherm. Door de wallpaper een kleine twist te geven, worden de icoontjes beter zichtbaar.

Er lekten al tal van nieuwe iOS 14 functies uit. Meer vernieuwingen lees je in ons iOS 14 dossier:

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier

Bron: 9to5Mac

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Henk
Lezer
Henk

Pff wat een boeiend nieuws zeg… Dit is al zo standaard op normale telefoons waarom is dit nieuws gaat toch echt nergens over