Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iOS 14: iPhone krijgt een populaire Android-functie’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iOS 14 widgets thuisscherm


Lees verder na de advertentie

Voor de iPhone komt in iOS 14 een nieuwe widgets-functie, zo heeft 9to5Mac ontdekt. Hierbij is het voor het eerst mogelijk om widgets naar het thuisscherm van de iPhone te brengen, waarbij ze zich als app-icoontjes gedragen. Daarnaast lekten er screenshots, waardoor bekend is dat er straks veel meer mogelijk is met wallpapers.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwe iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 14 widgets

iOS 14 widgets


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

9to5mac vond het bewijs over de widgets-functie in een gelekte code van iOS 14. De vernieuwing zou intern ‘Avocado’ worden genoemd. In plaats van dat de widgets een aparte plek krijgen op het thuisscherm (zoals in iPadOS), bevinden de widgets zich op het homescreen tussen de andere apps. In Android is zoiets al een tijdje mogelijk, waar je bijvoorbeeld een widget van een weer-app plaatst tussen je favoriete apps.

9to5Mac benadrukt dat de functie in ontwikkeling is, dus het is niet honderd procent zeker dat we het inderdaad terugzien in iOS 14. In juni is het bekend, want dan presenteert Apple de functies van het nieuwe besturingssysteem. Dit gebeurt tijdens WWDC 2020, de conferentie voor ontwikkelaars. Naar verwachting is iOS 14 eind september voor iedereen te installeren.

Wallpapers

Uit screenshots die Twitter-gebruiker @DongleBookPro lekte blijkt daarnaast dat er nieuwe instellingen komen voor achtergronden. Er komt een nieuw menu ‘Collecties’, waarin iPhone-gebruikers hun eigen achtergronden kunnen toevoegen. Daaronder zijn de screenshots van Apple onderverdeeld in categorieën, zoals ‘iOS 14’ en ‘klassieke strepen’.

Interessant is de nieuwe optie ‘Home Screen Appearance’, waarbij je de achtergrond een ander uiterlijk geeft op het thuisscherm. Zo zijn er straks naast een normale versie een donkere, gedimde en geblurde variant. Dit is ideaal voor als je de wallpaper iets te druk vindt in combinatie met de icoontjes op het thuisscherm. Door de wallpaper een kleine twist te geven, worden de icoontjes beter zichtbaar.

Er lekten al tal van nieuwe iOS 14 functies uit. Meer vernieuwingen lees je in ons iOS 14 dossier:

Bron: 9to5Mac