Terug naar ‘In iOS 14 kun je een app uitproberen zonder hem te downloaden’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘In iOS 14 kun je een app uitproberen zonder hem te downloaden’

Door Koen van Ekeren10 april 2020 09:542 min. leestijd0

Met een iPhone kun je mogelijk straks delen van een app uitproberen, zonder dat je de app hebt geïnstalleerd. Dit meldt 9to5Mac. Hierbij kun je in-app functies alvast ervaren door een QR-code te scannen. De vernieuwing is ontdekt in een gelekte testversie van iOS 14 en wordt intern ‘Clips’ genoemd.

iOS 14 Clips

iOS 14 Clips

Wanneer je nu een link opent of een QR-code scant van een app die je niet hebt geïnstalleerd, wordt de link in Safari geopend. In iOS 14 hoeft dat niet altijd het geval te zijn, want app-ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om gebruikers via een QR-code alvast toegang te geven tot bepaalde onderdelen van een app.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Scan je een QR-code (dat kan gewoon met de Camera-app), dan zou Clips een zwevend venster met een in-app functie weergeven. Bij iets als een link van YouTube kan op deze manier alvast de video worden getoond, waarbij de gebruiker wordt aangemoedigd om de volledige app te downloaden.

Naar verluidt test Apple de functie met OpenTable, Yelp, YouTube, DoorDash en Sony (met de PS4 Second Screen-app). Mogelijk worden deze apps als voorbeeld gebruikt tijdens de demonstratie van WWDC 2020, schrijft 9to5Mac.

Android heeft iets wat er een beetje op lijkt: Slices. Met deze functie kan de inhoud van een app alvast worden weergegeven in Google Search of Google Assistent. Een app moet met Slices echter wel al op de smartphone zijn geïnstalleerd, in tegenstelling tot het Clips van Apple. Het lijkt erop dat Clips voor ontwikkelaars vooral een manier is om bepaalde functies meteen te kunnen aanbieden, zonder dat er eerst moet worden gevraagd om een app te installeren.

Gelekte functies

Hoewel het nog even duurt totdat Apple iOS 14 presenteert, is er al opvallend veel gelekt over iOS 14. Er komt bijvoorbeeld een nieuw beginscherm met widgets, er is veel meer mogelijk met achtergronden, er komen toffe functies voor slechthorenden en de iPhone krijgt een fitness-app met trainingsvideo’s

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar