Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 14 bèta 8 beschikbaar: is de officiële release nabij?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 14 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Nog even, en dan kan iedereen iOS 14 op de iPhone installeren. Apple heeft zojuist daarvan de achtste testversie (bèta) uitgebracht. Vorig jaar verscheen de definitieve versie van iOS 13 na acht bèta’s. Een teken dat de officiële iOS 14 release nadert?

iOS 14 bèta 8

Het is dit jaar lastig in te schatten. Al jaren brengt Apple de definitieve versie uit in september – meestal ergens halverwege de maand. Dit jaar is de kans door vertragingen groot dat Apple de officiële versie pas later uitrolt. Misschien in oktober, misschien eind september. Of toch binnen een paar weken?

Apple is dan wel beland bij de achtste (en misschien wel laatste) bèta, maar meestal zit er veel tijd tussen de laatste bèta en de definitieve versie. Tussendoor komt er nog een Golden Master, dit is de laatste versie voordat een nieuw besturingssysteem voor iedereen beschikbaar is. Vorig jaar verscheen de laatste bèta van iOS 13 op 22 augustus. Op 19 september volgde de definitieve versie.

Op dat schema loopt Apple ongeveer tweeënhalve week achter. Mocht Apple hetzelfde tempo aanhouden, dan betekent dit dat de definitieve versie van iOS 14 pas in de tweede week van oktober voor iedereen te installeren is. Bovendien worden de nieuwe iPhones traditioneel geleverd met de eerste update van een nieuw besturingssysteem. En de iPhone 12 wordt pas laat in oktober verwacht …

Of toch september?


kooptip

Toch is de kans groot dat Apple alles in stroomversnelling brengt. Alle geruchten wijzen er namelijk op dat Apple volgende week een Apple Watch Series 6 lanceert. Die wordt geleverd met watchOS 7, waardoor de horloge moet worden gekoppeld aan een iPhone met iOS 14. Mocht de Series 6 zoals verwacht al snel na de presentatie verkrijgbaar zijn, dan betekent dit dat iOS 14 ook in september moet worden uitgebracht.

Daarnaast meldde de zeer betrouwbare Apple-insider Mark Gurman onlangs dat Apple bij nog steeds mikt op een iOS 14 release in september. Het kan dus twee kanten op.

Wil je meteen een reminder ontvangen als iOS 14 uit is? Schrijf je dan in voor onze Apple-nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!