Terug naar iOS 14 bèta 8 beschikbaar: is de officiële release nabij?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14 bèta 8 beschikbaar: is de officiële release nabij?

Door Koen van Ekeren10 september 2020 10:042 min. leestijd0

Nog even, en dan kan iedereen iOS 14 op de iPhone installeren. Apple heeft zojuist daarvan de achtste testversie (bèta) uitgebracht. Vorig jaar verscheen de definitieve versie van iOS 13 na acht bèta’s. Een teken dat de officiële iOS 14 release nadert?

wanneer iOS 14

iOS 14 bèta 8

Het is dit jaar lastig in te schatten. Al jaren brengt Apple de definitieve versie uit in september – meestal ergens halverwege de maand. Dit jaar is de kans door vertragingen groot dat Apple de officiële versie pas later uitrolt. Misschien in oktober, misschien eind september. Of toch binnen een paar weken?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple is dan wel beland bij de achtste (en misschien wel laatste) bèta, maar meestal zit er veel tijd tussen de laatste bèta en de definitieve versie. Tussendoor komt er nog een Golden Master, dit is de laatste versie voordat een nieuw besturingssysteem voor iedereen beschikbaar is. Vorig jaar verscheen de laatste bèta van iOS 13 op 22 augustus. Op 19 september volgde de definitieve versie.

Op dat schema loopt Apple ongeveer tweeënhalve week achter. Mocht Apple hetzelfde tempo aanhouden, dan betekent dit dat de definitieve versie van iOS 14 pas in de tweede week van oktober voor iedereen te installeren is. Bovendien worden de nieuwe iPhones traditioneel geleverd met de eerste update van een nieuw besturingssysteem. En de iPhone 12 wordt pas laat in oktober verwacht …

Of toch september?

Toch is de kans groot dat Apple alles in stroomversnelling brengt. Alle geruchten wijzen er namelijk op dat Apple volgende week een Apple Watch Series 6 lanceert. Die wordt geleverd met watchOS 7, waardoor de horloge moet worden gekoppeld aan een iPhone met iOS 14. Mocht de Series 6 zoals verwacht al snel na de presentatie verkrijgbaar zijn, dan betekent dit dat iOS 14 ook in september moet worden uitgebracht.

Daarnaast meldde de zeer betrouwbare Apple-insider Mark Gurman onlangs dat Apple bij nog steeds mikt op een iOS 14 release in september. Het kan dus twee kanten op.

Wil je meteen een reminder ontvangen als iOS 14 uit is? Schrijf je dan in voor onze Apple-nieuwsbrief:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar