Terug naar iOS 14 bèta 6 is nu beschikbaar: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14 bèta 6 is nu beschikbaar: dit moet je weten

Door Koen van Ekeren26 augustus 2020 11:472 min. leestijd0

Nog ongeveer een maand, en dan vindt de iOS 14 release (hopelijk) plaats. Tot die tijd brengt Apple testversies uit van de nieuwe software. Inmiddels is daarvan de iOS 14 bèta 6 verschenen. In dit artikel lees je wat er veranderd is.

iOS 14

iOS 14 bèta 6

Om ervoor te zorgen dat er in iOS 14 en iPadOS 14 zo min mogelijk fouten zitten, brengt Apple testversies uit: bèta’s. De ontwikkelaarsbèta is bedoeld voor app-bouwers; de publieke bèta kan iedereen installeren. Op het moment van schrijven is de iOS 14 bèta 6 alleen voor ontwikkelaars beschikbaar, maar de publieke bèta wordt snel verwacht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het leuke van bèta’s is dat er niet alleen bugs worden verholpen, maar dat er meestal ook wat veranderingen te bespeuren zijn. De wijzigingen worden kleiner als er meer bèta’s zijn verstreken en de zesde bèta weinig grote veranderingen.

Spatial Audio

De meest noemenswaardige vernieuwing is Spatial Audio, een functie die een surround-geluid uit de speakers van de iPhone en AirPods Pro simuleert. Het lijkt erop dat Apple deze functie wil toevoegen in iOS 14, want in de toegankelijkheidsopties is hier een schakelaar voor gevonden: ‘Follow iPhone’. Maar ondanks dat de schakelaar aanwezig is, is Spatial Audio nog niet functioneel.

In de iOS 14 bèta 5 veranderde het scrolwiel voor het selecteren van de tijd, en dat is weer het geval in de zesde testversie. Dit keer betreft het alleen wat ontwerpwijzigingen. Een oranje vakje maakt duidelijk dat de tijdkiezer interactief is. Je kunt erover vegen om de tijd te veranderen.

Het is niet duidelijk hoeveel bèta’s er nog volgen. iOS 13 had er acht, voordat de Golden Master (GM) verscheen. De GM is de laatste versie voordat een nieuw besturingssysteem voor iedereen beschikbaar is. iOS 12 telde liefst twaalf bèta’s en bij iOS 11 waren het er tien.

Traditioneel is een nieuwe iOS 14-release medio september voor iedereen te installeren, al bestaat er een kans dat de release dit jaar in oktober zal zijn. Wil je alles weten over de nieuwe functies in iOS 14? Neem dan een kijkje in ons dossier:

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar