Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 14 bèta 6 is nu beschikbaar: dit moet je weten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 14 verborgen functie


Lees verder na de advertentie

Nog ongeveer een maand, en dan vindt de iOS 14 release (hopelijk) plaats. Tot die tijd brengt Apple testversies uit van de nieuwe software. Inmiddels is daarvan de iOS 14 bèta 6 verschenen. In dit artikel lees je wat er veranderd is.

iOS 14 bèta 6

Om ervoor te zorgen dat er in iOS 14 en iPadOS 14 zo min mogelijk fouten zitten, brengt Apple testversies uit: bèta’s. De ontwikkelaarsbèta is bedoeld voor app-bouwers; de publieke bèta kan iedereen installeren. Op het moment van schrijven is de iOS 14 bèta 6 alleen voor ontwikkelaars beschikbaar, maar de publieke bèta wordt snel verwacht.

Het leuke van bèta’s is dat er niet alleen bugs worden verholpen, maar dat er meestal ook wat veranderingen te bespeuren zijn. De wijzigingen worden kleiner als er meer bèta’s zijn verstreken en de zesde bèta weinig grote veranderingen.

Spatial Audio

De meest noemenswaardige vernieuwing is Spatial Audio, een functie die een surround-geluid uit de speakers van de iPhone en AirPods Pro simuleert. Het lijkt erop dat Apple deze functie wil toevoegen in iOS 14, want in de toegankelijkheidsopties is hier een schakelaar voor gevonden: ‘Follow iPhone’. Maar ondanks dat de schakelaar aanwezig is, is Spatial Audio nog niet functioneel.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In de iOS 14 bèta 5 veranderde het scrolwiel voor het selecteren van de tijd, en dat is weer het geval in de zesde testversie. Dit keer betreft het alleen wat ontwerpwijzigingen. Een oranje vakje maakt duidelijk dat de tijdkiezer interactief is. Je kunt erover vegen om de tijd te veranderen.

Het is niet duidelijk hoeveel bèta’s er nog volgen. iOS 13 had er acht, voordat de Golden Master (GM) verscheen. De GM is de laatste versie voordat een nieuw besturingssysteem voor iedereen beschikbaar is. iOS 12 telde liefst twaalf bèta’s en bij iOS 11 waren het er tien.

Traditioneel is een nieuwe iOS 14-release medio september voor iedereen te installeren, al bestaat er een kans dat de release dit jaar in oktober zal zijn. Wil je alles weten over de nieuwe functies in iOS 14? Neem dan een kijkje in ons dossier: