Terug naar iOS 14 bèta 5 is uit: dit zijn de vernieuwingen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14 bèta 5 is uit: dit zijn de vernieuwingen

Door Koen van Ekeren19 augustus 2020 10:172 min. leestijd0

Apple heeft zojuist de vijfde bèta van iOS 14 en iPadOS vrijgegeven. Het gaat om een bèta voor ontwikkelaars; later volgt de publieke bèta die iedereen kan installeren. Bèta’s zijn testversies waarmee nieuwe software voor de iPhone en iPad wordt getest. Dit najaar volgt de officiële release van iOS 14.

iOS 14 bèta 5

In nieuwe bèta’s worden voornamelijk bugs opgelost, maar af en toe voegt Apple ook wat kleine verbeteringen en functies toe. Die verbeteringen worden kleiner naarmate meer bèta’s zijn verstreken, maar in de vijfde testversie zijn er aardig wat wijzigingen.

1. Comeback van het scrollwiel

Een tijd kiezen voor je wekker of wekker? In iOS doe je dat al jaren via het scrollwiel, waarbij je over de virtuele wielen veegt om een tijd te selecteren. In de eerste bèta’s van iOS 14 maakten de selectiewielen plaats voor een toetsenbord, waarbij je de tijd simpelweg intoetst.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

In de vijfde bèta is het scrollwiel een soort van terug; je kunt weer over de tijd vegen om het aan te passen. Het ziet er wel minimalistischer uit dan voorheen. Het toetsenbord is opnieuw aanwezig.

2. Corona-app

In iOS 13.5 bouwde Apple een functie in voor corona-apps: ‘Blootstelling aan COVID-19’. In de vijfde bèta van iOS 14 heeft Apple het scherm met deze functie aangepast. Heb je nog geen corona-app en ga je naar ‘Instellingen>Blootstellingsmeldingen’, dan verschijnt er een optie om een land te kiezen. De app laat dan weten of er een corona-app beschikbaar is in je regio.

3. Widgets

Verder heeft de iOS 14 bèta 5 nog wat kleinere vernieuwingen. Op het gebied van privacy bijvoorbeeld: via een melding wordt gevraagd of widgets ook je locatiegegevens mogen gebruiken. Je kunt ook naar ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’ gaan om te bepalen of widgets je locatie mogen gebruiken.

4. Verborgen fotoalbums

In Foto’s is er een mogelijkheid om kiekjes te verbergen; die verschijnen in de map ‘Verborgen’. In iOS 14 bèta 5 is er een optie om deze verborgen map nog minder zichtbaar te maken. Hiervoor schakel je bij ‘Instellingen>Foto’s’ de functie ‘Verborgen Album’ in. De map verschijnt dan niet langer in de lijst met albums, maar is alleen te benaderen via de afbeeldingskiezer.

Kun je niet wachten tot het najaar, en wil je de software alvast uitproberen? In een artikel over de iOS 14 bèta installeren lees je hoe het werkt.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar