Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 14 bèta 4 is uit: dit zijn de verbeteringen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
14 bèta 4


Lees verder na de advertentie

Dit najaar komt iOS 14 uit en de nieuwe software wordt al ruim een maand volop getest. Gisteravond (dinsdag) heeft Apple alweer de vierde bèta voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. In dit artikel lees je wat er nieuw is in bèta 4 van iOS 14.

iOS 14 bèta 4

Eind juni werd iOS 14 door Apple aangekondigd. Het besturingssysteem is eind september voor iedereen te installeren en tot die tijd wordt de software getest. In nieuwe bèta’s worden voornamelijk bugs opgelost, maar af en toe voegt Apple ook wat kleine verbeteringen toe.

De verbeteringen worden kleiner naarmate meer bèta’s zijn verstreken, maar ook in de vierde testversie zijn er weer veranderingen gespot:

1. TV-widget


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is de grootste vernieuwing van iOS 14: widgets die je op het thuisscherm van de iPhone plaatst. Elke widget is er in drie formaten en ze hebben een compleet nieuw ontwerp. Bij de meeste apps van Apple was er al zo’n widget beschikbaar, maar nu heef de TV-app er voor het eerst een. Via de widget heb je snel toegang tot de series die je volgt in Apple TV+.

2. Verbeterde zoekresultaten

Zoek je naar informatie binnen een app of stel je een vraag? Dan toont de zoekfunctie van iOS nu betere resultaten. Onder de websuggesties zie je de resultaten van Siri Knowledge, Siri-suggesties en meer. Er is ook een optie om meer resultaten te krijgen. Helemaal onderaan heb je de mogelijkheid om binnen een app te zoeken.

3. Blootstellingsmeldingen

Tot voor kort was het niet mogelijk om met een bèta van iOS 14 de corona-app te gebruiken. Nu wordt de Exposure Notification API voor het eerst ondersteund. Bovendien wordt de functie, ‘Blootstelingsmeldingen’ genoemd, veel prominenter weergegeven. Je vindt het meteen als je de Instellingen-app opent. In Nederland is de corona-app er vanaf 1 september.

Release

Waarschijnlijk is iOS 14 eind september voor iedereen te installeren. Kun je niet wachten? In het artikel iOS 14 bèta downloaden: zo werkt het! lees je hoe je het besturingssysteem alvast op je iPhone zet. Benieuwd naar wat er allemaal nieuw is in iOS 14? Neem dan een kijkje in het dossier: