Terug naar iOS 14 bèta 4 is uit: dit zijn de verbeteringen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14 bèta 4 is uit: dit zijn de verbeteringen

Door Koen van Ekeren5 augustus 2020 10:252 min. leestijd0

Dit najaar komt iOS 14 uit en de nieuwe software wordt al ruim een maand volop getest. Gisteravond (dinsdag) heeft Apple alweer de vierde bèta voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. In dit artikel lees je wat er nieuw is in bèta 4 van iOS 14.

iOS 14 bèta 4

iOS 14 bèta 4

Eind juni werd iOS 14 door Apple aangekondigd. Het besturingssysteem is eind september voor iedereen te installeren en tot die tijd wordt de software getest. In nieuwe bèta’s worden voornamelijk bugs opgelost, maar af en toe voegt Apple ook wat kleine verbeteringen toe.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De verbeteringen worden kleiner naarmate meer bèta’s zijn verstreken, maar ook in de vierde testversie zijn er weer veranderingen gespot:

1. TV-widget

Het is de grootste vernieuwing van iOS 14: widgets die je op het thuisscherm van de iPhone plaatst. Elke widget is er in drie formaten en ze hebben een compleet nieuw ontwerp. Bij de meeste apps van Apple was er al zo’n widget beschikbaar, maar nu heef de TV-app er voor het eerst een. Via de widget heb je snel toegang tot de series die je volgt in Apple TV+.

2. Verbeterde zoekresultaten

Zoek je naar informatie binnen een app of stel je een vraag? Dan toont de zoekfunctie van iOS nu betere resultaten. Onder de websuggesties zie je de resultaten van Siri Knowledge, Siri-suggesties en meer. Er is ook een optie om meer resultaten te krijgen. Helemaal onderaan heb je de mogelijkheid om binnen een app te zoeken.

3. Blootstellingsmeldingen

Tot voor kort was het niet mogelijk om met een bèta van iOS 14 de corona-app te gebruiken. Nu wordt de Exposure Notification API voor het eerst ondersteund. Bovendien wordt de functie, ‘Blootstelingsmeldingen’ genoemd, veel prominenter weergegeven. Je vindt het meteen als je de Instellingen-app opent. In Nederland is de corona-app er vanaf 1 september.

Release

Waarschijnlijk is iOS 14 eind september voor iedereen te installeren. Kun je niet wachten? In het artikel iOS 14 bèta downloaden: zo werkt het! lees je hoe je het besturingssysteem alvast op je iPhone zet. Benieuwd naar wat er allemaal nieuw is in iOS 14? Neem dan een kijkje in het dossier:

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar