Terug naar ‘iPhone heeft na iOS 14 nieuw beginscherm met widgets’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone heeft na iOS 14 nieuw beginscherm met widgets’

Door Koen van Ekeren7 april 2020 15:112 min. leestijd0

Vanaf iOS 14 kun je het beginscherm van een iPhone heel anders indelen, zo lijkt het. Deze week ging er al een gerucht dat Apple plannen heeft om de widgets naar het homescreen van de iPhone te brengen. Nu is er een tekening gelekt waaruit dat inderdaad blijkt. Bovendien verraadt de illustratie het ontwerp van de iPhone 12, die een kleinere inkeping heeft.

iOS 14: beginscherm met widgets

De illustratie werd gedeeld door Twitter-gebruiker @choco_bit, die waarschijnlijk is ontdekt in een gelekte testversie van iOS 14. De tekening toont een gestileerde van weergave het startscherm, waarbij tussen de app-icoontjes allerlei grote blokken te zien zijn. Zeer waarschijnlijk gaat het om widgets.

Widgets zijn kleine blokken met informatie van apps. De widget van de Weer-app laat bijvoorbeeld de weersvoorspelling van de komende paar uur zien, en de widget van Agenda toont je eerstvolgende afspraak. Nu zie je de widgets alleen als je het toegangsscherm of beginscherm naar rechts veegt.

Het lijkt erop dat je deze widgets straks ook tussen de app-icoontjes op het homescreen kunt plaatsen. Bij Android is zoiets al jaren mogelijk. In de gelekte tekening hebben de widgets verschillende groottes. Zo zijn er vierkanten die de plek innemen van vier icoontjes, maar zien we ook kleinere widgets met de breedte van twee apps.

iPhone 12 inkeping

Verder verklapt de tekening ernaast iets over de iPhone 12 Pro, die dit najaar moet verschijnen. Allereerst dat de iPhone er zoals verwacht een vierde camerasensor bij krijgt. Maar interessanter is de voorzijde van de 12 Pro, waar een opvallend kleinere notch te zien is. Nu is de hap uit het scherm een stuk groter, waarin onder meer de TrueDepth-camera verwerkt is. Eerder gingen er al geruchten dat Apple de notch bij de iPhone 12 wil verkleinen.

De Twitter-gebruiker die de tekeningen deelde heeft overigens een goede reputatie, maar het staat niet honderd procent vast dat ze gemaakt zijn door Apple. Het is dus nog even afwachten of de kleinere notch en vernieuwde widget-functie er inderdaad aan komen, maar gezien eerdere geruchten lijkt die kans groot.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de iPhone 12? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: 

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar