Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone heeft na iOS 14 nieuw beginscherm met widgets’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 14:thuisscherm met widgets


Lees verder na de advertentie

Vanaf iOS 14 kun je het beginscherm van een iPhone heel anders indelen, zo lijkt het. Deze week ging er al een gerucht dat Apple plannen heeft om de widgets naar het homescreen van de iPhone te brengen. Nu is er een tekening gelekt waaruit dat inderdaad blijkt. Bovendien verraadt de illustratie het ontwerp van de iPhone 12, die een kleinere inkeping heeft.

iOS 14: beginscherm met widgets

De illustratie werd gedeeld door Twitter-gebruiker @choco_bit, die waarschijnlijk is ontdekt in een gelekte testversie van iOS 14. De tekening toont een gestileerde van weergave het startscherm, waarbij tussen de app-icoontjes allerlei grote blokken te zien zijn. Zeer waarschijnlijk gaat het om widgets.

Widgets zijn kleine blokken met informatie van apps. De widget van de Weer-app laat bijvoorbeeld de weersvoorspelling van de komende paar uur zien, en de widget van Agenda toont je eerstvolgende afspraak. Nu zie je de widgets alleen als je het toegangsscherm of beginscherm naar rechts veegt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het lijkt erop dat je deze widgets straks ook tussen de app-icoontjes op het homescreen kunt plaatsen. Bij Android is zoiets al jaren mogelijk. In de gelekte tekening hebben de widgets verschillende groottes. Zo zijn er vierkanten die de plek innemen van vier icoontjes, maar zien we ook kleinere widgets met de breedte van twee apps.

iPhone 12 inkeping

Verder verklapt de tekening ernaast iets over de iPhone 12 Pro, die dit najaar moet verschijnen. Allereerst dat de iPhone er zoals verwacht een vierde camerasensor bij krijgt. Maar interessanter is de voorzijde van de 12 Pro, waar een opvallend kleinere notch te zien is. Nu is de hap uit het scherm een stuk groter, waarin onder meer de TrueDepth-camera verwerkt is. Eerder gingen er al geruchten dat Apple de notch bij de iPhone 12 wil verkleinen.

De Twitter-gebruiker die de tekeningen deelde heeft overigens een goede reputatie, maar het staat niet honderd procent vast dat ze gemaakt zijn door Apple. Het is dus nog even afwachten of de kleinere notch en vernieuwde widget-functie er inderdaad aan komen, maar gezien eerdere geruchten lijkt die kans groot.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de iPhone 12? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: 

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!