Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Niet updaten: iOS 14.6 heeft groot probleem

Auteur: Koen van Ekeren
44 reacties
iOS 14.6 batterij


Lees verder na de advertentie

Vorige week verscheen iOS 14.6. Meestal raden we het aan om een tussentijdse update zo snel mogelijk te installeren, maar bij deze software-versie kun je nog beter even wachten. iOS 14.6 blijkt bijzonder ongunstig te zijn voor de iPhone-batterij.

iOS 14.6 batterij

Bij een grote hoeveelheid iPhone-gebruikers zorgt iOS 14.6 dat de accu snel leegloopt. Klachten zijn onder meer te vinden op de Apple Support forums en Twitter. De batterij loopt sneller leeg tijdens normaal gebruik, maar ook wanneer de iPhone ’s nachts niet wordt gebruikt.

Dit soort klachten zijn er vaak na een iOS-update, maar nu lijkt bijna iedereen er last van te hebben. Ook bij onze iPhone SE merkten we een verschil. Terwijl de iPhone SE het voorheen een hele dag uithield op één lading, loopt hij sinds iOS 14.6 vrij vroeg op de avond leeg. Verder valt het op op dat veel klachten afkomstig zijn van gebruikers met de nieuwste iPhones: de iPhone 12 (mini) en iPhone 12 Pro (Max).


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het YouTube-kanaal iAppleBytes concludeert ook na testen dat iOS 14.6 de batterijduur verkort. Zij voerden een Geekbench 4-batterijtesten uit op zeven verschillende iPhone-modellen en de resultaten waren bedroevend. ‘Dit is het slechtste batterijresultaat dat ik ooit op mijn apparaten heb gezien’, concludeert de YouTuber. ‘Fingers crossed voor een snelle iOS 14.6.1 release’.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van het snel leeglopen van de iPhone-batterij. Verschillende gebruikers vermoeden dat de Podcast- en Muziek-app de boosdoener zijn, omdat ze de laatste tijd opvallend veel van de accu vragen. Dit kun je controleren bij ‘Instellingen>Batterij’. Onze iPhones laten echter geen opvallend verschil zien.

Wekelijks iPhone-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wachten op iOS 14.6.1

Heb je iOS 14.6 nog niet geïnstalleerd? Als de batterij je lief is, kun je beter nog even wachten met updaten. Binnen een paar weken verwachten we de volgende tussentijdse update: iOS 14.6.1. De kans is groot dat het batterijprobleem dan is opgelost.

Intussen kun je ook zelf al wat doen om de batterijduur op te vijzelen. Lees hiervoor ons artikel met 24 iPhone batterij tips.