Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 14.2: deel in-app aankopen en abonnementen met je gezin

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
In-app aankopen delen


Lees verder na de advertentie

Met ‘Delen met gezin’ kon je altijd al allerlei allerlei aankopen delen, zoals apps, iCloud-opslag en Apple Music. Nu is daar in iOS 14.2 iets extra’s bijgekomen: ook app-abonnementen en in-app aankopen zijn met je gezin te delen.

iOS 14.2: abonnementen delen

Apple kondigde de optie voor het delen van in-app aankopen en abonnementen al aan tijdens WWDC 2020 in juni. Maar pas nu is de functie dus voor het eerst beschikbaar. Om de optie te gebruiken, moet je Delen met gezin hebben ingesteld.

Het is wel aan ontwikkelaars om te beslissen of ze de mogelijkheid willen bieden. Niet elke in-app aankoop of app-abonnement is dus te delen. Bij apps waar dit wel mogelijk is, lijken gebruikers via een notificatie op de hoogte te worden gebracht.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In de Instellingen-app is een nieuwe schakelaar voor het delen van abonnementen. Je vindt het bij ‘Instellingen>[Je naam]>Abonnementen’. Standaard is de optie ingeschakeld. Verder is er ook een mogelijkheid om het delen van abonnementen voor een specifieke app uit te schakelen.

iOS 14.2

Om de functie te kunnen gebruiken, heb je iOS 14.2 nodig. De software werd al begin november vrijgegeven, maar nu pas heeft Apple de functie geactiveerd. Als iOS 14.2 al op je iPhone staat, is het niet nodig om een nieuwe software-update te installeren.