Terug naar iOS 14.2: deel in-app aankopen en abonnementen met je gezin
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14.2: deel in-app aankopen en abonnementen met je gezin

Door Koen van Ekeren4 december 2020 09:552 min. leestijd0

Met ‘Delen met gezin’ kon je altijd al allerlei allerlei aankopen delen, zoals apps, iCloud-opslag en Apple Music. Nu is daar in iOS 14.2 iets extra’s bijgekomen: ook app-abonnementen en in-app aankopen zijn met je gezin te delen.

iOS 14.2: abonnementen delen

Apple kondigde de optie voor het delen van in-app aankopen en abonnementen al aan tijdens WWDC 2020 in juni. Maar pas nu is de functie dus voor het eerst beschikbaar. Om de optie te gebruiken, moet je Delen met gezin hebben ingesteld.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het is wel aan ontwikkelaars om te beslissen of ze de mogelijkheid willen bieden. Niet elke in-app aankoop of app-abonnement is dus te delen. Bij apps waar dit wel mogelijk is, lijken gebruikers via een notificatie op de hoogte te worden gebracht.

In de Instellingen-app is een nieuwe schakelaar voor het delen van abonnementen. Je vindt het bij ‘Instellingen>[Je naam]>Abonnementen’. Standaard is de optie ingeschakeld. Verder is er ook een mogelijkheid om het delen van abonnementen voor een specifieke app uit te schakelen.

iOS 14.2

Om de functie te kunnen gebruiken, heb je iOS 14.2 nodig. De software werd al begin november vrijgegeven, maar nu pas heeft Apple de functie geactiveerd. Als iOS 14.2 al op je iPhone staat, is het niet nodig om een nieuwe software-update te installeren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar