Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 13 concept: met handige nieuwigheden voor iPhone en iPad

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 13 concept magic keyboard


Lees verder na de advertentie

Ergens begin juni vindt de WWDC plaats, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Dat is het moment waarop we een sneakpreview krijgen van iOS 13. Wat we kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar wat ons betreft mag Apple eens kijken naar het concept van ontwerper Léo Vallet.

iOS 13 concept iPad: accessoires

Vallet concentreert zich met zijn concept vooral op nieuwe functies voor de iPad. ‘Do a lot more with the iPad’, zo vat hij het samen. Een voorbeeld is ondersteuning voor een nieuw Magic Keyboard 3 met W3-chip, die je draadloos kunt aansluiten op de iPad Pro. Iedereen die weleens een toetsenbord heeft aangesloten op de iPad Pro, weet hoe tegennatuurlijk het  vervolgens voelt om vervolgens de iPad te bedienen door het scherm aan te raken. Muis-ondersteuning zou zeer welkom zijn, en ook daarin voorziet dit concept.

iOS 13 concept magic mouse

Andere handige functies

iOS 13 concept antidiefstal


kooptip

Een andere handige functie is een uitbreiding van Zoek mijn iPhone: deze krijgt een antidiefstal-modus. Deze wordt automatisch geactiveerd als je iPhone ‘ander gedrag’ vertoond dan normaal – bijvoorbeeld als iemand ermee wegrent. Degene die je iPhone heeft, kan er dan verder niets mee. Ook nieuw is een nóg uitgebreider Bedieningspaneel, met onder meer een app-kiezer om snel te switchen tussen verschillende apps. En natuurlijk is de lang verwachte donkere modus ook weer van de partij.

iOS 13 concept Bedieningspaneel

Het complete concept met nog meer nieuwigheden is te zien op Behance.

iOS 13 release

Traditioneel gezien wordt de nieuwe versie van iOS aangekondigd in juni. Gedurende de hele zomer wordt de software dan getest. En in september is de software dan te downloaden voor iPhone en iPad. Vorig jaar met iOS 12 legde Apple de focus op kwaliteit en stabiliteit, de kans is daarom groot dat er dit jaar wel grote nieuwe functies verschijnen. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven of abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!