Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Wat is er nieuw in iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 13


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een nieuwe bèta van iOS 13 uitgebracht. iOS 13 bèta 3 kan nu getest worden door ontwikkelaars. Deze versie volgt iOS 13 bèta 2 op, die twee weken terug is verschenen. Ook voor iPadOS is er een nieuwe bèta verschenen.

iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars

Apple presenteerde een maand geleden iOS 13, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Ook iPadOS werd aangekondigd: hiermee splitst de iPad zich af van de iPhone. In feite is iPadOS gelijk aan iOS 13, maar dan met wat extra functies specifiek voor iPad.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Voordat iOS 13 en iPadOS dit najaar verschijnen, wordt er eerst volop mee getest. iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars is de meest recente testversie, enkel beschikbaar voor ontwikkelaars met een betaald account. Vorige week verscheen ook iOS 13 publieke bèta 1, die correspondeert met ontwikkelaars-bèta 2. We verwachten snel publieke bèta 2, en die zal dan corresponderen met iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars.

Nieuw in deze bèta

In deze bèta vind je geen grote nieuwe functies of apps die eerder helemaal niet aanwezig waren. Wel zijn er een hoop kleine vernieuwingen en verbeteringen. Op dit moment wordt er nog druk gezocht naar wat er allemaal veranderd is. We noemen enkele opvallende punten

  • Typ je op de iPad in Split View, dan zie je voortaan in welk deel van het venster je actief aan het typen bent – het grijze balkje bovenin verandert dan. Je ziet het in de video hierboven.
  • In de App Store is er een nieuw scherm voor Apple Arcade, Apple’s nieuwe gamedienst.
  • Nieuw is FaceTime-aandachtscorrectie: je oogcontact met de camera is nauwkeuriger tijdens FaceTime-gesprekken (alleen op de iPhone XS (Max)). Het lijkt dan of je beter in de camera kijkt.
  • In de Woning-app is er een nieuw scherm dat je vertelt of je beveiligingscamera Secure Recording ondersteunt, een nieuwe iOS-functie die je opnames versleuteld opslaat in iCloud.
  • Je kunt nu ook buiten Safari langere screenshots maken,

Opvallend: de beta is op dit moment niet beschikbaar voor de iPhone 7 (Plus)

 iOS 13 release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor deMac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 11. Zie je het niet zitten om de bèta’s te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!