Terug naar Wat is er nieuw in iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat is er nieuw in iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars?

Door Laura Grootaarts3 juli 2019 11:503 min. leestijd0

Apple heeft een nieuwe bèta van iOS 13 uitgebracht. iOS 13 bèta 3 kan nu getest worden door ontwikkelaars. Deze versie volgt iOS 13 bèta 2 op, die twee weken terug is verschenen. Ook voor iPadOS is er een nieuwe bèta verschenen.

iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars

Apple presenteerde een maand geleden iOS 13, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone. Ook iPadOS werd aangekondigd: hiermee splitst de iPad zich af van de iPhone. In feite is iPadOS gelijk aan iOS 13, maar dan met wat extra functies specifiek voor iPad.

Nieuw in iOS 13
Bekijk dit dossier
Nieuw in iPadOS
Bekijk dit dossier

Voordat iOS 13 en iPadOS dit najaar verschijnen, wordt er eerst volop mee getest. iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars is de meest recente testversie, enkel beschikbaar voor ontwikkelaars met een betaald account. Vorige week verscheen ook iOS 13 publieke bèta 1, die correspondeert met ontwikkelaars-bèta 2. We verwachten snel publieke bèta 2, en die zal dan corresponderen met iOS 13 bèta 3 voor ontwikkelaars.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuw in deze bèta

In deze bèta vind je geen grote nieuwe functies of apps die eerder helemaal niet aanwezig waren. Wel zijn er een hoop kleine vernieuwingen en verbeteringen. Op dit moment wordt er nog druk gezocht naar wat er allemaal veranderd is. We noemen enkele opvallende punten

  • Typ je op de iPad in Split View, dan zie je voortaan in welk deel van het venster je actief aan het typen bent – het grijze balkje bovenin verandert dan. Je ziet het in de video hierboven.
  • In de App Store is er een nieuw scherm voor Apple Arcade, Apple’s nieuwe gamedienst.
  • Nieuw is FaceTime-aandachtscorrectie: je oogcontact met de camera is nauwkeuriger tijdens FaceTime-gesprekken (alleen op de iPhone XS (Max)). Het lijkt dan of je beter in de camera kijkt.
  • In de Woning-app is er een nieuw scherm dat je vertelt of je beveiligingscamera Secure Recording ondersteunt, een nieuwe iOS-functie die je opnames versleuteld opslaat in iCloud.
  • Je kunt nu ook buiten Safari langere screenshots maken,

Opvallend: de beta is op dit moment niet beschikbaar voor de iPhone 7 (Plus)

 iOS 13 release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor deMac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. Dit najaar verschijnt ook de nieuwe iPhone 11. Zie je het niet zitten om de bèta’s te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar