Terug naar iOS 13.6 geeft je meer controle over software-updates
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 13.6 geeft je meer controle over software-updates

Door Koen van Ekeren11 juni 2020 12:232 min. leestijd2

Met een iPhone is het al mogelijk om iOS-updates automatisch te laten installeren. Dit gebeurt dan ’s nachts en je iPhone moet intussen worden opgeladen. In iOS 13.6 voegt Apple daar een extra laag aan toe. Hierbij kun je ervoor kiezen om de software-update wel automatisch te downloaden, maar niet automatisch te installeren.

iOS 13.6 nieuwe functie

iOS 13.6 functies

Bij elke software-update plaatst Apple de update op zijn server. Voordat je iPhone deze nieuwe iOS-versie kan installeren, moet de update nog worden opgehaald. Straks kun je er dus voor kiezen om dit downloaden automatisch te laten doen, maar het installeren niet. Dit blijkt uit een bèta (een testversie) van iOS 13.6.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De nieuwe schakelaar is vooral handig voor gebruikers die de automatische software-updates nu liever uit hebben staan, bijvoorbeeld omdat ze willen wachten totdat bugs en problemen zijn opgelost, voordat ze updaten naar een nieuwe iOS. Door de nieuwe schakelaar te activeren, zorgen zij dat ze hun iPhone sneller op de nieuwste iOS-versie kunnen laten draaien.

We raden het overigens aan om de functie ‘Automatische updates’ in te schakelen. De automatische iOS-updates maken je iPhone veiliger, omdat eventuele kwetsbaarheden in de vorige versie snel worden opgelost. Zo maak je het kwaadwillenden moeilijker om je iPhone te hacken.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Automatische updates inschakelen

Automatische updates schakel je in via de Instellingen-app van je iPhone, bij ‘Algemeen>Software-update>Automatische updates’. Hier zet je de bovenste schakelaar op groen. Vanaf iOS 13.6 komt daar dus nog een optie bij. Waarschijnlijk is de software-update binnen enkele weken te installeren.

Wat is er straks nieuw in iOS 14?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
R Klein
Lezer
R Klein

Ik weet niet of het zo heel erg verstandig is om automatisch updaten in te schakelen…. Het komt, doch niet vaak, maar wel eens voor dat een update verkeerd uitpakt en narigheid met zich mee brengt. In mijn ogen is het verstandig even een of twee dagen de kat uit de boom te kijken en eerst de eerste ervaringen af te wachten.

Ad
Lezer
Ad

Yes weekje wachten …..