Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 13.6 geeft je meer controle over software-updates

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iOS 13.6


Lees verder na de advertentie

Met een iPhone is het al mogelijk om iOS-updates automatisch te laten installeren. Dit gebeurt dan ’s nachts en je iPhone moet intussen worden opgeladen. In iOS 13.6 voegt Apple daar een extra laag aan toe. Hierbij kun je ervoor kiezen om de software-update wel automatisch te downloaden, maar niet automatisch te installeren.

iOS 13.6 nieuwe functie

iOS 13.6 functies

Bij elke software-update plaatst Apple de update op zijn server. Voordat je iPhone deze nieuwe iOS-versie kan installeren, moet de update nog worden opgehaald. Straks kun je er dus voor kiezen om dit downloaden automatisch te laten doen, maar het installeren niet. Dit blijkt uit een bèta (een testversie) van iOS 13.6.

De nieuwe schakelaar is vooral handig voor gebruikers die de automatische software-updates nu liever uit hebben staan, bijvoorbeeld omdat ze willen wachten totdat bugs en problemen zijn opgelost, voordat ze updaten naar een nieuwe iOS. Door de nieuwe schakelaar te activeren, zorgen zij dat ze hun iPhone sneller op de nieuwste iOS-versie kunnen laten draaien.


kooptip

We raden het overigens aan om de functie ‘Automatische updates’ in te schakelen. De automatische iOS-updates maken je iPhone veiliger, omdat eventuele kwetsbaarheden in de vorige versie snel worden opgelost. Zo maak je het kwaadwillenden moeilijker om je iPhone te hacken.

Automatische updates inschakelen

Automatische updates schakel je in via de Instellingen-app van je iPhone, bij ‘Algemeen>Software-update>Automatische updates’. Hier zet je de bovenste schakelaar op groen. Vanaf iOS 13.6 komt daar dus nog een optie bij. Waarschijnlijk is de software-update binnen enkele weken te installeren.