Terug naar Opmerkelijk: Apple brengt bèta van iOS 13.1 uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opmerkelijk: Apple brengt bèta van iOS 13.1 uit

Door Koen van Ekeren28 augustus 2019 09:302 min. leestijd0

Nog voordat iOS 13 is vrijgegeven, heeft Apple ontwikkelaars verrast met een bèta van iOS 13.1. Dat is opvallend, want nooit eerder kwam Apple al vóór de officiële release met een testversie van een grote tussentijdse update.

iOS 13

iOS 13.1 bèta 1

Na het vrijgeven van de iOS 13.1 bèta werd er gespeculeerd dat het om een fout ging, want de timing is op zijn minst ongebruikelijk. Toch is het echt zo: Apple bereidt zich alvast voor op de eerste grote tussentijdse update van iOS 13.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Mogelijk betekent dit dat Apple al erg tevreden is over de laatste bèta-versies, en het daarom alvast de sprong maakt naar iOS 13.1. Het kan zijn dat de achtste iOS 13 bèta voor ontwikkelaars en de zevende bèta voor publieke testers de laatste bèta’s zijn voorafgaand aan de lancering. Vorig jaar schopte iOS 12 het tot elf bèta’s.

Wel verschijnt er nog altijd een Golden Master. Dit is de laatste testversie die Apple van een nieuw besturingssysteem uitbrengt, voordat de definitieve versie voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. Meestal geeft Apple deze ergens midden september vrij.

Vernieuwingen

Het leuke van een eerste grote tussentijdse update is dat er vaak veel nieuwe functies worden aangetroffen. Dat is bij deze bèta niet anders, we zetten de interessantste vernieuwingen op een rij:

  • De automatiseringen in Opdrachten zijn terug. In de vijfde bèta van iOS 13 waren ze verdwenen, maar Shortcut Automation is vanaf iOS 13.1 dus weer beschikbaar.
  • Share ETA keert terug naar Kaarten, een functie waarmee gebruikers snel de geschatte aankomsttijd kunnen delen. De interface is veranderd.
  • De volumeregelaar toont nu het icoontje van een gekoppeld apparaat, zoals de AirPods, Beats of HomePod.
  • De nieuwe HomeKit-icoontjes die eerder in macOS verschenen, zijn er nu ook in de Woning-app van de iPhone en iPad.
  • Koppel je een muis aan je iPhone of iPad, dan kun je de rechtermuisknop nu gebruiken om 3D touch te activeren. Muisondersteuning is een nieuwe functie in iOS 13.
Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar