Terug naar 10x dit is er nieuw in iOS 12
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

10x dit is er nieuw in iOS 12

Door Laura Grootaarts17 september 2018 08:153 min. leestijd1

Vanavond komt iOS 12 uit! Je iPhone en iPad krijgen daarmee weer een nieuwe impuls. In de eerste plaats qua snelheid. Bovendien heeft het nieuwe besturingssysteem diverse interessante nieuwigheden gekregen. Dit is onze top 10 van iOS 12 functies die je na de update aantreft op je iPhone of iPad.

1. Meten

meten iOS 12

Bij het openen doet deze gloednieuwe app een beetje denken aan Camera. Maar in plaats van fotograferen, kun je met Meten dingen opmeten. Door de AR-technologie weet je direct hoe groot voorwerpen zijn.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

2. Aandelen

Misschien niet ieders favoriete app, maar daar komt nu misschien verandering in. Want je krijgt nu ook nieuwsberichten voorgeschoteld, die de koersen veel meer context geven. En … voortaan is de app ook beschikbaar op de iPad!

3. Boeken

Apple Books audioboeken

Nieuwe looks, nieuwe naam! iBooks heet voortaan Boeken en ziet er veel frisser uit. Je ziet precies in welke boeken je recent gelezen hebt, en hoever je daarin gevorderd bent. Ook de adviezen voor nieuw leesvoer zijn aantrekkelijker.

4. Opdrachten

Dit systeem helpt je om op basis van bouwstenen takenreeksen te maken, die je iPhone automatisch uitvoert. Geef je zo’n takenreeks ook nog een naam, dan hoef je die maar te noemen en Siri gaat voor je aan de slag.

5. Niet storen

Niet Storen iOS 12

De functie Niet storen is verder uitgebreid, zodat je nu nog minder last hebt van telefoontjes en berichten op ongemakkelijke momenten. Zet Niet storen aan op een bepaalde locatie, of voor de duur van een afspraak in je agenda. ’s Nachts verschijnen er geen nieuwe notificaties op je scherm. Handig als je je iPhone dan oppakt alleen maar om even de tijd te checken.

6. Dictafoon

De app Dictafoon was er altijd al voor de iPhone, maar verschijnt met iOS 12 dan eindelijk ook op je iPad. Dankzij iCloud worden opnames gesynchroniseerd tussen apparaten – ook je Mac, want ook daarop is de app nu te vinden.

7. Notificaties

Stille meldingen iOS 12

Je notificaties worden voortaan veel ordelijker weergegeven. En zit je niet op notificaties van een specifieke app te wachten? Dan kun je dat al meteen vanaf het vergrendelscherm aangeven zodat je er niet meer door wordt lastiggevallen.

8. Foto’s

Een nieuwe zoekfunctie zorgt dat je veel sneller dat éne plaatje terugvindt. Gewoon een beetje grasduinen door al je foto’s? Dan moet je op het tabblad ‘Voor jou’ zijn, waar Apple je al lang vergeten foto’s in mooie overzichten toont.

9. Schermtijd

Schermtijd ios 12

Deze functie laat je zien hoe je je tijd besteedt op je iPhone en iPad, en geeft je de mogelijkheid om restricties en limieten in te stellen. Niet alleen voor jezelf overigens, maar ook voor je kinderen.

10. Berichten

iOS 12 memoji

Op de iPhone X fleur je je berichten voortaan op met memoji: gepersonaliseerde, bewegende stickers die je tot in detail kunt aanpassen. Ook nieuw is dat je voortaan direct vanuit de app je foto’s kunt versieren met diverse effecten en filters.

Gratis tips voor iOS 12

Meer van dit soort tips wekelijks in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
William Blankestijn
Lezer
William Blankestijn

Doe me een groot plezier en los deze eens op ? Ik kijkgraag met de IPad 12iOS TV en gebruikt daarvoor ‘synchroon weergave’. Maar als ik de IPad een minuut. laat staan om te kijken dan valt het scherm in ‘Snooze’ en valt dan naar zwart. Ik vind dit zowiezo lastig elke keer als het gebeurt. Is er geen tijdslimiet te veranderen of geheel uit te zetten ? ‘Settings?’ .