Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

10x dit is er nieuw in iOS 12

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iOS 12


Lees verder na de advertentie

Vanavond komt iOS 12 uit! Je iPhone en iPad krijgen daarmee weer een nieuwe impuls. In de eerste plaats qua snelheid. Bovendien heeft het nieuwe besturingssysteem diverse interessante nieuwigheden gekregen. Dit is onze top 10 van iOS 12 functies die je na de update aantreft op je iPhone of iPad.

1. Meten

Bij het openen doet deze gloednieuwe app een beetje denken aan Camera. Maar in plaats van fotograferen, kun je met Meten dingen opmeten. Door de AR-technologie weet je direct hoe groot voorwerpen zijn.

2. Aandelen

Misschien niet ieders favoriete app, maar daar komt nu misschien verandering in. Want je krijgt nu ook nieuwsberichten voorgeschoteld, die de koersen veel meer context geven. En … voortaan is de app ook beschikbaar op de iPad!

3. Boeken

Apple Books audioboeken


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Nieuwe looks, nieuwe naam! iBooks heet voortaan Boeken en ziet er veel frisser uit. Je ziet precies in welke boeken je recent gelezen hebt, en hoever je daarin gevorderd bent. Ook de adviezen voor nieuw leesvoer zijn aantrekkelijker.

4. Opdrachten

Dit systeem helpt je om op basis van bouwstenen takenreeksen te maken, die je iPhone automatisch uitvoert. Geef je zo’n takenreeks ook nog een naam, dan hoef je die maar te noemen en Siri gaat voor je aan de slag.

5. Niet storen

Niet Storen iOS 12

De functie Niet storen is verder uitgebreid, zodat je nu nog minder last hebt van telefoontjes en berichten op ongemakkelijke momenten. Zet Niet storen aan op een bepaalde locatie, of voor de duur van een afspraak in je agenda. ’s Nachts verschijnen er geen nieuwe notificaties op je scherm. Handig als je je iPhone dan oppakt alleen maar om even de tijd te checken.

6. Dictafoon

De app Dictafoon was er altijd al voor de iPhone, maar verschijnt met iOS 12 dan eindelijk ook op je iPad. Dankzij iCloud worden opnames gesynchroniseerd tussen apparaten – ook je Mac, want ook daarop is de app nu te vinden.

7. Notificaties

Je notificaties worden voortaan veel ordelijker weergegeven. En zit je niet op notificaties van een specifieke app te wachten? Dan kun je dat al meteen vanaf het vergrendelscherm aangeven zodat je er niet meer door wordt lastiggevallen.

8. Foto’s

Een nieuwe zoekfunctie zorgt dat je veel sneller dat éne plaatje terugvindt. Gewoon een beetje grasduinen door al je foto’s? Dan moet je op het tabblad ‘Voor jou’ zijn, waar Apple je al lang vergeten foto’s in mooie overzichten toont.

9. Schermtijd

Deze functie laat je zien hoe je je tijd besteedt op je iPhone en iPad, en geeft je de mogelijkheid om restricties en limieten in te stellen. Niet alleen voor jezelf overigens, maar ook voor je kinderen.

10. Berichten

iOS 12 memoji

Op de iPhone X fleur je je berichten voortaan op met memoji: gepersonaliseerde, bewegende stickers die je tot in detail kunt aanpassen. Ook nieuw is dat je voortaan direct vanuit de app je foto’s kunt versieren met diverse effecten en filters.

Gratis tips voor iOS 12

Meer van dit soort tips wekelijks in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!