Terug naar ‘iOS 12 houdt bij hoe verslaafd je bent aan je iPhone’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 12 houdt bij hoe verslaafd je bent aan je iPhone’

Door Laura Grootaarts1 juni 2018 10:472 min. leestijd0

Steeds meer mensen kunnen maar moeilijk zonder hun iPhone. Met iOS 12 gaat Apple je smartphoneverslaving inzichtelijk maken, en dat wordt voor velen ongetwijfeld behoorlijk confronterend. Hopelijk helpt het om je iPhone-gebruik te minderen.

donkere modus iOS 12

iOS 12 digitale gezondheid

Aanstaande maandag 4 juni gaat Apple’s WWDC van start en dan wordt ook iOS 12 – het toekomstige besturingssysteem voor iPhone en iPad – onthuld. Volgens Bloomberg komt er in de Instellingen een nieuw onderdeel dat in zijn geheel is gewijd aan digitale gezondheid.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In de app Instellingen tref je straks op een centrale plek ‘een reeks gereedschappen’ aan die verduidelijken hoe je je tijd op je iPhone of iPad besteedt. Wellicht wordt er gewerkt met timers, of wordt er bijgehouden hoe vaak je je iPhone ontgrendeld hebt. Op je iPhone kun je trouwens nu ook al zien hoeveel tijd je bepaalde apps actief gebruikt hebt: kijkt bij ‘Instellingen>Batterij’ en tik op het klokje boven de rij met apps.

Steeds meer maatregelen tegen smartphoneverslaving

Apple is niet het eerste bedrijf dat zulke maatregelen neemt. Het nieuwe Android P heeft ook allerlei mogelijkheden om je smartphone-verslaving binnen de perken te houden. Ook Instagram maakte onlangs bekend dat ze werken aan een optie waarbij je ziet hoeveel tijd je aan de app besteedt. De roep om maatregelen van fabrikanten zelf wordt steeds groter: Apple had dit jaar zelfs te maken met aandeelhouders die hierop aandrongen. Voor met name kinderen en jongeren kan een smartphoneverslaving ingrijpende gevolgen hebben, die in dit stadium zelfs nog niet geheel te overzien zijn.

iOS 12

iOS 12 verschijnt naar verwachting in september. Aanstaande maandag krijgen we tijdens de WWDC-keynote een sneakpreview van het nieuwe besturingssysteem. Apple geeft dit keer prioriteit aan stabiliteit, snelheid en kwaliteit. Aan iOS 11 vorige jaar rammelde nogal wat. En pas deze week werden met de update naar iOS 11.4 AirPlay 2 en Berichten in iCloud toegevoegd, grote functies die tijdens de WWDC vorig jaar al waren aangekondigd.

Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar