Terug naar iOS 12 concept toont gave nieuwe functies voor de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 12 concept toont gave nieuwe functies voor de iPhone

Door Koen van Ekeren5 december 2017 10:582 min. leestijd0

Over ongeveer een half jaar doet Apple alweer de opvolger van iOS 11 uit de doeken. Welke nieuwe functies het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad krijgt is nog gissen, maar de makers van een iOS 12 concept hebben daar wel hun ideeën over.

iOS 12 concept

iOS 12 concept

De renders van iOS 12 zijn geplaatst op Behance en worden door de makers ‘De ultieme iOS 12 wensenlijst’ genoemd. De ontwerpers, Prince Studio en Kahi Hookano, maakten de concepten op basis van een peiling, waarbij lezers konden aangeven waar Apple zich bij de volgende grote iOS-update op zou moeten focussen. Daarnaast kwamen zij met eigen ideeën over het ontwerp van iOS 12.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het meest verlangen de lezers naar een compleet nieuw ontwerp voor iOS. Dit is alweer lang geleden; de laatste keer dat er een écht grote ontwerpwijziging plaatsvond, was met iOS 7 in 2012.

Daarna volgt een functie waar iOS-gebruikers al jaren om schreeuwen: de donkere modus. Met ‘Slim omkeren’ bevat iOS 11 een functie die erop lijkt; slim omkeren doe je door de Instellingen-app te openen en naar ‘Algemeen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave>Keer kleuren om’ te gaan. Hier schakel je de optie ‘Slim omgekeerd’ in. Helaas is de functie ver weggestopt en functioneert hij niet optimaal. De roep om een donkere modus is dan ook niet minder geworden.

Ook is er een ontwerp gemaakt van een nieuw notificatiescherm. Als je veel notificaties krijg van verschillende apps, wordt het berichtencentrum een grote warboel. In het ontwerp zijn de notificaties gegroepeerd per app en dit maakt het een stuk overzichtelijker.

De makers pleiten ook voor de introductie van Split View. De iPad ondersteunt de gesplitste weergave-functie al, maar bij de iPhone blijft Split View nog altijd uit. Zeker bij de iPhone X en de Plus-modellen is dit jammer, want de grote schermen lenen zich uitstekend voor de splitscreenmodus.

iOS 12 renders

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar