Terug naar iOS 12-concept toont vernieuwde Muziek-app met donker thema en Cover Flow
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 12-concept toont vernieuwde Muziek-app met donker thema en Cover Flow

Door Sven Lamers7 maart 2018 10:142 min. leestijd0

Het duurt nog een tijdje voordat Apple’s nieuwe besturingssystemen uitkomen, maar designers overal ter wereld zijn er al druk mee bezig om hun ideeën te delen. Afgelopen week kregen we bijvoorbeeld een gaaf concept van macOS 11 en eerder deze week was het eerste iOS 12-concept al een feit. Een andere designer voelde zich nu waarschijnlijk genoodzaakt om snel zijn eigen design uit te brengen. Leuk voor ons, want zo kunnen wij naar dit leuke filmpje over zijn iOS 12-concept kijken.

Nieuwe Muziek-app in iOS 12

Het concept gaat over een redesign van de Muziek-app in iOS 12. In het filmpje hierboven zie je een nieuwe, kleurrijke interface voor Muziek met een aantal slimme veranderingen. Zo kun je 3D Touch gebruiken om snel het volume aan te passen en is het mogelijk om met een veegbeweging naar het volgende liedje te gaan. Ook interessant is een nauwkeurige schuifbalk met een hartje waarmee je aangeeft hoe leuk je een nummer vindt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een oude bekende: Cover Flow

Het concept bevat ook een oude bekende. Cover Flow zat al in de eerste Muziek-app van iPhone OS 1. Draai je je iPhone een kwartslag terwijl je de Muziek-app geopend hebt, verschijnen alle albumhoesjes en kun je er doorheen vegen. In tegenstelling tot de vrij donkere originele Cover Flow, is de nieuwe versie bijzonder kleurrijk en gebruikt de kleuren van het geselecteerde album als achtergrond.

Donker thema

In een iOS 12-concept mag uiteraard een donker thema niet ontbreken. Wederom worden hierbij de kleuren van het geselecteerde albumhoesje gebruikt. Tegelijkertijd wist de designer de ‘notch’ van de iPhone X perfect in zijn concept te integreren.

Gaat dit echt gebeuren?

Al deze concepten zijn erg leuk om naar te kijken, maar het is natuurlijk maar de vraag of er ook maar één idee in de uiteindelijke versie belandt. Volgens de geruchten wil Apple in iOS 12 vooral bugs verhelpen en voor meer stabiliteit zorgen. Een grote redesign zou exact het tegenovergestelde zijn. In juni, tijdens de WWDC, weten we meer.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar