Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wanneer kun je de iOS 12 bèta downloaden?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12


Lees verder na de advertentie

Afgelopen maandag kondigde Apple aan dat dit najaar iOS 12 voor iPhone, iPad en iPod touch verschijnt. Met opvallende nieuwigheden als Schermtijd, Memoji en ordelijke notificaties. Wil je niet wachten tot september, dan kun je het nieuwe besturingssysteem al eerder uitproberen door de bèta te installeren. Wanneer kun je de iOS 12 bèta downloaden?

iOS 12

iOS 12 bèta download: nog niet voor iedereen

In feite is er op dit moment al een iOS 12-versie beschikbaar. Direct na de WWDC-keynote was de eerste ontwikkelaars-bèta te downloaden. Deze versie is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars met een licentie (kosten: € 99) en dus nog lang niet voor iedereen … En dat is misschien maar goed ook. Zo’n eerste bèta-versie kan behoorlijk wat eigenaardigheden hebben en je moet dan goed weten wat je aan het doen bent.

Publieke bèta eind juni

Op basis van de kritiek die ontwikkelaars leveren op de eerste bèta, wordt er een tweede bèta voor ontwikkelaars gemaakt. En als ook daaruit de gekste fouten verdwenen zijn, wordt het waarschijnlijk tijd voor de allereerste publieke bèta van iOS 12. Vorig jaar bij iOS 11 moesten we wachten tot eind juni voordat de eerste publieke bèta verscheen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dit jaar verwachten we ongeveer dezelfde gang van zaken. Eind juni zal de publieke bèta van iOS 12 beschikbaar zijn voor iedereen met een Apple ID en een geschikt iOS-toestel. Maar toch: het blijft een bèta een daarbij kunnen problemen en vastlopers optreden. Zet het dus niet op een iPhone of iPad waar je dagelijks afhankelijk van bent.

iOS 12 release

Apple heeft aangekondigd dat iOS 12 dit najaar verschijnt. Traditioneel is de nieuwe iOS release in september. Dan kan iedereen de update installeren zonder daarvoor extra moeite te moeten doen.