Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 12

iOS 12 bèta 7 was even uit, maar is tijdelijk niet beschikbaar

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12


Lees verder na de advertentie

Bijna wekelijks verschijnt er een nieuwe bèta van iOS 12. Gisteren bracht Apple iOS 12 bèta 7 uit, maar dat was slechts van korte duur.

Tijdelijk niet te downloaden

Sommige mensen hadden de bèta al gedownload, anderen waren daarvoor te laat. Vanwege tegenvallende prestaties, heeft Apple de bèta teruggetrokken. Vooral de iPhone X had te maken met vastlopers. De bèta keert waarschijnlijk op korte termijn wel weer terug. Eerder deze zomer gebeurde hetzelfde met de allereerste bèta van watchOS 5 voor de Apple Watch – die zorgde toen ook voor vastlopers.

Geen groepsgesprekken in FaceTime

iOS 12 bèta 7 heeft een belangrijke vernieuwing ten opzichte van de eerdere bèta’s. In eerdere versies was groepsgesprekken in FaceTime aanwezig, een functie die nooit goed werkte. Apple heeft de optie nu uit de bèta gehaald en in de release notes is te lezen dat groepsgesprekken in FaceTime (met tot 32 personen) niet aanwezig zal zijn in de eerste versie van iOS 12.

iOS 12


kooptip

In iOS 12 draait alles om stabiliteit, snelheid en kwaliteit. Alles iPhones en iPads die iOS 11 aan kunnen, zijn ook geschikt voor iOS 12. Daarnaast zijn er ook nieuwe functies. Met Schermtijd houd je je iPhone-verslaving binnen de perk, dankzij de nieuwe app Shortcuts (Snelkoppelingen) automatiseer je vaak terugkerende taken en op de iPhone X maak je een emoji van jezelf: een Memoji!

iOS 12 bèta 7 downloaden

De iOS 12 bèta 7 is op dit moment even niet te downloaden. Als hij straks terugkeert, is hij in eerste instantie alleen nog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars met een betaalde licentie. Maar er komt op korte termijn ook een gratis testversie voor alle geïnteresseerden. Wil je die ook op je iPhone of iPad installeren? Lees dan het artikel Publieke bèta iOS 12 is uit: zo installeer je hem op je iPhone of iPad.