Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 12 bèta 12 is uit; verhelpt irritante bug

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12


Lees verder na de advertentie

Gebruikers van de iOS 12 bèta hadden deze week last van een steeds weer terugkerende popup. Apple heeft nu iOS 12 bèta 12 uitgebracht, en daarmee is de rust wedergekeerd.

iOS 12 bèta bugiOS 12 beta melding

iOS 12 bèta 11 verscheen begin deze week en had al snel last van een irritante bug. Om de haverklap kwam er een melding in beeld: ‘Er is een nieuwe iOS-update beschikbaar. Werk de iOS 12-bèta-versie bij.’ Maar er was op dat moment geen nieuwe versie beschikbaar, dus zat er niets anders op dan de melding keer op keer te sluiten. Volgens ontwikkelaar Guilherme Rambo, maakte de software een rekenfoutje, waardoor het leek alsof de vervaldatum voor de bèta al was bereikt.

Apple zelf heeft niet losgelaten over de bug, maar wel een nieuwe bèta uitgebracht. Voor ontwikkelaars is dat iOS 12 bèta 12, voor publieke testers bèta 10. Nooit eerder werden er zo veel bèta’s van een iOS-versie uitgebracht.

Nieuw in iOS 12

Apple concurrerende apps


kooptip

Op 12 september laat Apple ons weten wanneer je iOS 12 kunt downloaden. Het besturingssysteem zorgt voor meer snelheid en stabiliteit. Natuurlijk zijn er ook vele nieuwe functies. Zo kun je je overmatige iPhone-gebruik (en dat van je kinderen) beperken met de functie Schermtijd. Takenreeksen laat je supersnel uitvoeren door Siri in combinatie met de nieuwe app Opdrachten. En dan zijn er nog de Memoji voor de iPhone X, waarmee je Animoji maakt die sprekend op jou lijken.

iOS 12 bèta 12 downloaden

De iOS 12 bèta 12 is beschikbaar voor ontwikkelaars met een licentie. Maar er is dus ook een gratis testversie van iOS 12: de publieke bèta 10. Inhoudelijk zijn er geen verschillen en iedere geïnteresseerde kan deze downloaden. Hoe je de publieke bèta downloadt op je iPhone of iPad, lees je in het artikel Publieke bèta iOS 12 is uit: zo installeer je hem op je iPhone of iPad.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!