Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iOS 12.1 verschijnt morgen na Apple-event’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12


Lees verder na de advertentie

Apple geeft morgenmiddag vanaf 15.00 uur een keynote waarin onder meer een nieuwe iPad Pro wordt aangekondigd. Maar er staat nog meer op de planning: waarschijnlijk komt na het event iOS 12.1 uit voor iPhone, iPad en iPod touch.

Ondersteuning eSIM

iOS 12.1 is de eerste grote update van iOS 12. Waarschijnlijk komt de update morgen na het event beschikbaar. Dat heeft 9to5Mac vernomen van bronnen bij diverse mobiele providers. Die maken zich op voor de uitrol van eSIM-ondersteuning voor de iPhone XS (Max) en iPhone (XR), wat morgen moet gaan gebeuren. Overigs komt eSIM nog niet beschikbaar in Nederland, er zijn nog geen mobiele aanbieders die het ondersteunen.

Met eSIM kun je op de nieuwste iPhones twee mobiele abonnementen hebben: een op de ‘gewone’ nanosim en een op de eSIM. Dat kan van pas komen als je zakelijk en privé gescheiden wilt houden. Of als je in het buitenland een je iPhone wilt gebruiken tegen het lokale tarief.

Nieuw in iOS 12.1

iOS 12.1 nieuwe emoji's


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 12.1 is een aanzienlijke tussentijdse update met diverse vernieuwingen. Zo krijg je de beschikking over tientallen nieuwe emoji’s. Ook nieuw zijn groepsgesprekken in FaceTime, waarmee je met tot 32 mensen tegelijk kunt deelnemen aan een gesprek. Deze optie had al in de eerste versie van iOS 12 moeten zitten, maar Apple had er wat langer de tijd voor nodig. Voor de nieuwe iPhone XR en de XS (Max) komt er een interessante vernieuwing voor de camera-app: de schuifbalk waarmee je nu nog achteraf de scherptediepte in een portretfoto kunt aanpassen, werkt straks ook realtime. Al tijdens het maken van de foto kun je het vervaageffect op de foto dus intenser of subtieler maken.