Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 12.1.3 is uit: dit moet je weten

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iOS 12.1.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 12.1.3 uitgebracht. In tegenstelling tot de vorige versie is deze update er zowel voor de iPhone als de iPad en iPod touch. Ook de in Nederland nog niet beschikbare HomePod – die draait ook op iOS – krijgt deze nieuwe versie.

iOS 12.1.3

iOS 12.1.3: dit is er nieuw

iOS 12.1.3 biedt probleemoplossingen voor de iPhone en iPad. Vooral de nieuwe modellen (iPhone XS, XR en de iPad Pro) krijgen verbeteringen. Apple vermeldt de volgende punten:

  • Oplossing voor een probleem in Berichten dat van invloed kon zijn op het scrollen door foto’s in de detailweergave.
  • Oplossing voor een probleem waarbij foto’s gestreepte afwijkingen konden bevatten nadat ze vanuit het venster voor delen waren verstuurd.
  • Oplossing voor een probleem dat geluidsvervorming kon veroorzaken bij het gebruik van externe audio-invoerapparaten op de iPad Pro (2018).
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat bij bepaalde CarPlay-systemen de verbinding met de iPhone XR, de iPhone XS en de iPhone XS Max werd verbroken.

Het blijft ook dit keer bij probleemoplossingen: net als bij de voorganger tref je in iOS 12.1.3 geen spannende nieuwe functies voor de iPhone en iPad aan. De HomePod krijgt overigens de volgende verbeteringen:

  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat de HomePod opnieuw werd opgestart.
  • Oplossing voor een probleem dat ervoor kon zorgen dat Siri stopte met luisteren.

iOS 12.1.3 installeren


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De snelste manier om te updaten naar iOS 12.1.3 is via de iPhone zelf. Open hiervoor de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Hier vind je de optie om de nieuwe versie te downloaden en te installeren. Eventueel kun je hier ook aangeven dat updates in het vervolg automatisch geïnstalleerd moeten worden.