Terug naar iOS 11-release op 19 september
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11-release op 19 september

Door Laura Grootaarts12 september 2017 20:343 min. leestijd0

19 september: onthoud die datum. Want dan komt iOS 11 uit, heeft Apple zojuist bekendgemaakt. En dat wordt natuurlijk de beste versie van het besturingssysteem óóit, waardoor je iPhone, iPad en iPod touch weer als nieuw voelen.

iOS 11 bèta

Dit maakte Apple eerder al bekend over iOS 11

Tijdens de WWDC in juni vertelde Apple ons al dat iOS 11 er dit najaar aan zat te komen. Gedurende de hele zomer verschenen er al bèta-versies van iOS 11, die een mooie sneakpreview gaven van de nieuwe software. Dit zijn de opvallendste vernieuwingen van iOS 11 in een notendop:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • Het Bedieningspaneel is flink onder handen genomen. Voortaan bepaal je voor een groot deel zélf welke functies je erin zet.
  • De nieuwe app Bestanden is in iOS 11 de centrale plek om al je documenten te beheren. Sla je documenten lokaal op, of zet ze in de cloud, zodat je ze ook vanaf andere apparaten kunt benaderen.
  • De iPad groeit naar de Mac toe. Er is een nieuw Dock onder aan het scherm met apps dat multitasken fijner maakt. Met Drag & Drop voor de iPad versleep je teksten, foto’s en andere content razendsnel van de ene naar de andere app.
  • De App Store is grondig gerenoveerd en helpt je door middel van achtergrondartikelen om verse en interessante apps te ontdekken. Games staan voortaan apart van de rest.
  • In de app Foto’s heb je meer filters en je kiekjes nemen voortaan veel minder ruimte in beslag. Ook zijn er meer mogelijkheden met Live Photos: kort ze in, kies een nieuwe hoofdfoto of verander ze in grappige gifjes.

Verder zijn er talloze kleine vernieuwingen: gebruik Notities als document-scanner, deel je wifi voortaan makkelijk met je gasten, schakel een speciale automodus in zodat je tijdens het rijden niet gestoord wordt en nog veel meer. De komende tijd vind je op deze website heel veel tips over iOS 11!

Op basis van de testversie, maakten we eerder al een video over de grootste veranderingen in iOS 11. En die geeft nog steeds een aardige indruk.

Updaten naar iOS 11

Updaten naar iOS 11 kan dus op 19 september, naar verwachting om 19.00 uur ’s avonds.

De nieuwe iPhones worden standaard al geleverd met iOS 11 erop. In de lijst hieronder zie je welke toestellen allemaal geschikt zijn voor iOS 11. De iPhone 5, de iPhone 5c en de iPad 4 kun je dit jaar voor het eerst niet meer updaten: je blijft steken op iOS 10.

iPhone

iPad

iPod touch

Updates voor álle Apple-besturingssystemen

Naast de iPhone en iPad kun je binnenkort al je Apple-apparatuur updaten. Want naast iOS 11 bevestigde Apple vanavond ook de release van macOS High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar