Terug naar Vierde publieke bèta iOS 11 is nu beschikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vierde publieke bèta iOS 11 is nu beschikbaar

Door Laura Grootaarts8 augustus 2017 20:242 min. leestijd0

Zojuist heeft Apple de vierde publieke bèta van iOS 11 uitgebracht. Heb je een geschikte iPhone, iPad of iPod touch en ben je aangemeld voor het Apple Beta Software-programma, dan kun je deze nieuwe versie nu downloaden.

iOS 11 publieke bèta 4: dit is er nieuw

Deze vierde publieke bèta is gebaseerd op de vijfde ontwikkelaars-bèta van iOS die eerder deze week verscheen. De veranderingen die je daarin aantrof, zijn ook doorgevoerd in deze versie. Dat wil onder meer zeggen dat iMessage-synchronisatie via iCloud tijdelijk weer is teruggetrokken, dat er vernieuwde iconen zijn voor de Camera- en de Instellingen-app en dat je via het muziek-gedeelte in het Bedieningspaneel geluid heel eenvoudig naar bijvoorbeeld je AirPlay-speakers en koptelefoon kunt sturen.

Bèta downloaden en installeren

Heb je de publieke bèta eerder al geïnstalleerd, dan kun je updaten op de wijze waarop je dat bij iedere gewone iOS-update doet. Je vindt de update via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Heb je de publieke bèta nog niet geïnstalleerd, dan moet je je eerst nog aanmelden voor het Apple Beta Software Program. Deelname aan het programma is gratis en in ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het lees je wat je moet doen. Hoewel de gekste foutjes in deze test-software inmiddels zijn opgelost, adviseren we je nog altijd om vooraf een back-up te maken en de bèta te installeren op een iPhone of iPad waar je niet afhankelijk van bent.

iOS 11

iOS 11 App switcher

iOS 11 heeft een aantal fijne nieuwe functies te bieden. Zo kun je het Bedieningspaneel voortaan helemaal naar eigen wens inrichten en is de app Notities stukken veelzijdiger geworden: hij werkt ook als scanner en je kunt voortaan ook je handgeschreven notities doorzoeken. De compleet nieuwe app Bestanden zorgt ervoor dat je je documenten makkelijker kunt beheren vanuit een centrale plek. De iPad heeft een Dock vergelijkbaar met dat van de Mac, een App Switcher en ondersteuning voor Drag & Drop.

Liever wachten totdat de officiële versie van iOS 11 verschijnt? Dan moet je naar verwachting nog ongeveer een maand geduld hebben.

Lees over de grootste nieuwe functies in ons dossier over iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar