Terug naar 10 nieuwe dingen die je met iOS 11 kunt doen op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

10 nieuwe dingen die je met iOS 11 kunt doen op de iPhone

Door Laura Grootaarts19 september 2017 10:294 min. leestijd3

Deze week is iOS 11 verschenen. Apple stort daarmee een bak nieuwe functies uit over je iPhone: je kunt er veel meer mee dan voor heen. Dit zijn 10 dingen die je iPhone met iOS 10 nog niet kan, en nu met iOS 11 wel!

1. Véél meer foto’s en video’s opslaan

Je merkt het misschien niet direct, maar met iOS 11 kun je op de nieuwere iPhones – vanaf de iPhone 7 – twee keer meer foto’s opslaan dan voorheen. Apple is erin geslaagd om de ruimte die een foto inneemt te halveren, zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit.

2. Advies vragen over je opslagruimte

iOS 11 nieuw: iPhone opslag

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Maakt het niet uit hoeveel opslag je hebt en gebruik je iedere GB die je tot je beschikking hebt? Je iPhone denkt voortaan met je mee en geeft je tips over het efficiënter gebruiken van je opslag. Hij adviseert je bijvoorbeeld om oude conversaties in Berichten op te ruimen en om de functie ‘Ruim apps op’ te activeren.

3. Je wifi delen zonder het wachtwoord te verklappen

iOS 11 wifi delen

Visiste over de vloer? Natuurlijk mogen ze je wifi gebruiken. Wat het wachtwoord is? Geen idee, maar dat maakt ook niet uit. Wanneer iemand op je netwerk wil, krijg je een melding op je telefoon waarmee je toestemming daarvoor kunt geven. Het wachtwoord op de iPhone van je gast wordt dan automatisch ingevuld (in plaats van het wachtwoord, zijn alleen zwarte bolletjes zichtbaar).

4. Het Bedieningspaneel personaliseren

Bedieningspaneel personaliseren

Het Bedieningspaneel ziet er niet alleen heel anders uit in iOS 11, het is ook veel handiger. Je bepaalt zelf welke regelaars je erin zet. Duw je wat harder of langer op de knoppen, dan ontdek je ook nog een breed scala aan geheime functies.

5. Filmen wat er op het scherm gebeurt

iOS 11 schermopname

Een van de handige nieuwe functies in het Bedieningspaneel is de Schermopname. Hiermee maak je een opname van wat er op je scherm gebeurt. Geen stilstaand screenshot, maar een video die automatisch in je fotobibliotheek belandt. Handig als je iemand via Mail of berichten iets wilt uitleggen.

6. Notificaties blokkeren tijdens het autorijden

iOS 11 automodus

Appen tijdens het rijden is nooit een goed idee, maar de verleiding is soms groot. Met de nieuwe functie Niet storen tijdens autorijden detecteert je iPhone het als je rijdt en blokkeert dan alle meldingen en notificaties. Degenen die je proberen te bereiken, krijgen een melding waarin staat dat je achter het stuur zit.

7. Typen met Siri

Typen met Siri

Siri staat altijd voor je klaar, maar in het openbaar was het altijd een beetje eigenaardig om je wensen aan hem kenbaar te maken. In iOS 11 kun je je vragen en commando’s voor Siri ook typen in plaats van inspreken.

8. Typen met één hand

eenhandig toetsenbord ios 11

iPhones worden steeds groter en het valt niet mee om hem met één hand te bedienen. Met het éénhandig toetsenbord wordt typen in ieder geval weer wat gemakkelijker: daarmee schuif je het toetsenbord een stukje naar rechts (of naar links), zodat je alle toetsen onder de duim hebt. Je roept het op via het emoji-icoontje.

9. Makkelijker een nieuwe iPhone instellen

iOS 11 Quick start

Van plan om binnenkort over te stappen naar een nieuwe iPhone? Het overzetten van je gegevens wordt nog gemakkelijker dan voorheen: dankzij de Quick Start-functie hoef je je nieuwe iPhone alleen maar bij je oude te houden om in te loggen met je Apple ID. Data overzetten naar je nieuwe toestel wordt een fluitje van een cent.

10. Eindelijk: je documenten beheren

iOS 11 bestanden

Er komt een nieuwe app, Bestanden, en daarmee is het voor het eerst dat Apple het echt gemakkelijk maakt om je documenten op te slaan om te beheren. Je kunt bestanden lokaal opslaan of in de cloud, en dat kan ook een dienst van een externe partij zijn, zoals Dropbox.

Meer weten over iOS 11?
Bekijk dit dossier
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Kees Orij
Lezer
Kees Orij

In iOS 10 was er een trucje om schijfruimte te winnen op je iPad met het downloaden van een film met een groter bestand dan aanwezig was in het geheugen. Je kreeg een foutmelding en zie .. je had weer wat MB’S gewonnen.
In iOS 11 wordt eerst om betaling gevraagd. Doe je dat dan krijg je wel meer MB’S maar ook een afschrijving van je tegoed, zonder film.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Oh ja, die tip ken ik nog wel! Ik zou even contact opnemen met Apple Support en zeggen dat je geen film hebt gekregen en hem ook niet meer wilt zien. Over het algemeen zijn ze coulant.

Kees Orij
Lezer
Kees Orij

Klopt, na contact opgenomen te hebben met apple support is het bedrag weer op het tegoed bijgeschreven.
Snelle reactie en prima afgehandeld.