Terug naar 5x dit verklapt iOS 11 over de iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5x dit verklapt iOS 11 over de iPhone 8

Door Laura Grootaarts30 juni 2017 14:033 min. leestijd0

Als de iPhone 8 straks in de winkels ligt, staat iOS 11 er al op geïnstalleerd. Apple geeft nog niks prijs over de iPhone 8, maar iOS 11 doet dat wel. Want als je goed op de details in de bèta van iOS 11 let, dan zie je dat die soms wel heel erg in lijn zijn met de geruchten rondom de nieuwe iPhone. En dit nieuwe besturingssysteem is natuurlijk gemaakt met de iPhone 8 in het achterhoofd. Dit zijn vijf aanwijzigingen die iOS 11 geeft over de iPhone 8.

1. De iPhone 8 heeft een virtuele thuisknop

iPhone 8 thuisknop

De fysieke thuisknop verdwijnt, er komt er een die verwerkt wordt in het scherm. Een duidelijke hint zit in de App Store. Het venster waarin gevraagd wordt om met Touch ID je aankoop te bevestigen, is in iOS 11 verschoven naar de onderkant van het scherm. Logische plek voor een virtuele thuisknop, toch? En er zijn nog meer bewijzen: let bijvoorbeeld ook eens op de vorm van de nieuwe Siri.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. De iPhone 8 krijgt draadloos opladen

In iOS 11 zit naast het reguliere opstartgeluid dat je hoort als je je lightningkabel inplugt, nog een ander audiobestand met ‘power’ in de naam. En als je het hoort, dan klinkt het zelfs als draadloos opladen. Luister maar:

3. iOS 11: iPhone 8 met betere camera

iPhone 8 dummy onleaks

Apple benadrukte tijdens de onthulling van iOS 11 dat er nieuwe opslagmethodes komen voor foto’s en video’s, respectievelijk HEIF en HEVC. Deze nemen de helft minder opslagruimte in. Als de kwaliteit van een camera verbetert, doet dat vaak ook wat voor de bestandsgrootte. En dan is er nog de focus op augmented reality. Werkt ook op oudere iPhones, inderdaad, maar het kan haast niet anders dan dat de iPhone 8 in dit opzicht nog iets meer te bieden heeft.

4. Scherm met ronde hoeken

video iOS 11

De iPhone 8 krijgt een scherm dat doorloopt tot aan de randen en de hoeken zijn afgerond. En het design van diverse apps is hier perfect op afgestemd. Zo hebben de knoppen in het bedieningspaneel afgeronde hoeken, en ook de calculator heeft rondere lijnen. En dan nog een klein detail: De signaalsterkte wordt in iOS 10 nog weergegeven met bolletjes, en straks met streepjes. Die vallen precies mooi in de linker bovenhoek van het scherm. In het onderstaande concept zie je hoe dit uit kan pakken:

iOS 11 signaalsterkte

5. Inkeping aan de bovenkant

De iPhone 8 is bijna randloos, maar aan de bovenkant is de rand iets dikker om ruimte te bieden aan onder meer de telefoonspeaker en frontcamera. Het valt op dat veel van de standaard apps een nieuw Apple Music-achtig design hebben, met gigantisch veel ruimte op de plek waar deze inkeping overheen valt. De nieuwe videospeler in iOS 11 lijkt in dezelfde richting te wijzen: de nieuwe knoppen zijn gesitueerd in de hoeken van het scherm, ertussen zit niets.

Nieuwe App Store iOS 11

Lees ook onze dossiers over iOS 11 en over de iPhone 8.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar