Terug naar 7x Dit verklapt de gelekte iOS 11 Golden Master
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7x Dit verklapt de gelekte iOS 11 Golden Master

Door Laura Grootaarts9 september 2017 19:063 min. leestijd0

De Golden Master van iOS 11 is vroegtijdig naar buiten gekomen en hierdoor weten we nu nog meer over de nieuwe functies van de iPhone 8 en andere nieuwe Apple-producten. De Golden Master is in principe de eindversie van het nieuwe besturingssysteem en deze is bij sites als MacRumors en 9to5Mac beland. Als je dacht dat Apple’s HomePod-lek alles al verklapt had: houd je vast.

1. Gezichtsherkenning heet Face ID

Dat de iPhone 8 gezichtsherkenning krijgt, is geen verrassing meer. Door het nieuwe lek weten we nu de naam van deze nieuwe functie: Face ID. Face ID is de opvolger van Touch ID – deze vingerafdrukscanner verdwijnt. Die animatie hierboven zie je in iOS 11 als je gezichtsherkenning instelt.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

2. Animoji

De camera op de iPhone 8 bevat 3D-sensoren en daarmee kun je leuke dingen doen. Zo zitten er in iOS 11 Animoji: bewegende 3D-emoji’s die jouw gezichtsuitdrukking nabootsen. Je kunt ze gebruiken in de app Berichten. Het werkt overigens niet met alle bestaande emoji – maar wel met de drol.

3. Nieuwe Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3

In de Watch-app zit een afbeelding van een Apple Watch Series 3. Die ziet er in grote lijnen net zo uit als zijn voorgangers, maar onderscheidt zich door de rode digitale kroon. Mogelijk zit hierin de antenne verwerkt: juist, de nieuwe Apple Watch krijgt mobiele verbinding. Je kunt ermee bellen, zonder dat je iPhone in de buurt hoeft te zijn. Een van de aanwijzingen daarvoor zie je op de afbeelding – de vier stipjes op de wijzerplaat geven de signaalsterkte weer.

4. Portrait Lighting

De portretfunctie deed vorig jaar zijn intrede bij de iPhone 7 Plus en wordt nu verder uitgebreid. Voortaan kun je niet alleen spelen met scherptediepte, maar ook met belichting. De volgende belichtingsopties zijn al gesignaleerd: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono en Studio Light.

5. Vernieuwde AirPods

Ios 11 Gm GIF - Find & Share on GIPHY

In de Golden Master zit een animatie van Apple’s draadloze oordopjes, de AirPods. Ze lijken nog steeds op de eerste AirPods, maar het indicatielampje dat nu nog in de case zit, zit bij deze AirPods aan de buitenkant ervan. Het gaat waarschijnlijk om een kleine vernieuwing.

6. Navigatiebalk

iPhone 8 navigatiebalk

De iPhone 8 heeft een enorm scherm met een zeer smalle rand eromheen. In plaats van een thuisknop, is er nu een navigatiebalk (het streepje onder in het scherm). Met een korte veeg omhoog beland je op het thuisscherm, met een langere veeg op je de App Switcher.

7. En nog veel meer details

Wallpapers iOS 11

In de Golden Master zitten nog veel meer nieuwigheden. Zo is er een hele reeks nieuwe wallpapers met bloemen en retro-strepen, is er opnieuw een pictogram opgedoken van de iPhone 8 en lijkt het erop dat het oledscherm True Tone krijgt. True Tone kennen we ook al van de iPad Pro: het zorgt ervoor dat de kleuren van de iPad zich aanpassen aan het omgevingslicht.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar