Terug naar iOS 11 is nú beschikbaar! Dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11 is nú beschikbaar! Dit moet je weten

Door Laura Grootaarts19 september 2017 19:023 min. leestijd2

Het is zover: Apple heeft vanavond iOS 11 uitgebracht. Een verbeterd Bedieningspaneel, een geavanceerde vorm van augmented reality, en een aantal exclusieve iPad-functies: deze grote update voor de iPhone en iPad wil je niet missen! Dit is wat je moet weten van de iOS 11 download.

iOS 11 download

Nieuwe functies in iOS 11

De hele zomer is er getest met de software, en vanaf nu kan iedereen iOS 11 dan eindelijk downloaden. Het gaat om een grote update met veel nieuwe functies. Zo is er een verbeterd Bedieningspaneel dat je zelf naar wens kunt inrichten, een gloednieuwe Bestanden-app waarin ruimte is voor al je documenten, een speciale autorijmodus en een geavanceerde vorm van augmented reality (ar), waarmee je virtuele objecten in de werkelijkheid plaatst. We wachten nog op de eerste ar-apps, maar het ziet er dan ongeveer zo uit:

Black Friday: De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €397 korting!

Black Friday: De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €397 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

Voor de iPad is iOS 11 al helemaal een grootse update. Multitasken kon al, maar op de iPad wordt het nu nog gemakkelijker om met verschillende apps tegelijk te werken. Er is voortaan een dock waarin je een groot aantal apps kwijt kunt en dankzij drag & drop, sleep je content als teksten, plaatjes en plattegronden zó van de ene app naar de andere. Lees ook ons dossier over iOS 11: hierin bespreken we alvast de opvallendste nieuwigheden.

iOS 11 ondersteuning

iOS 11 is al geïnstalleerd op de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X die binnenkort in de winkel liggen. Alle oudere apparaten moet je zelf updaten naar iOS 11. Of iOS 11 op jouw toestel werkt? Als je nu al iOS 10 hebt, dan is de kans groot van wel. Alleen de iPhone 5, de iPhone 5c en de iPad 4 kun je niet meer updaten en blijven steken bij iOS 10. Lees ook ons artikel: iOS 11 ondersteuning: kun je jouw iPhone of iPad updaten?

Apple vat het nog eens samen in een handige animatie:

iOS 11 download

Heb je een geschikt toestel, dan is iOS 11 downloaden een fluitje van een cent. De meest voor de hand liggende manier: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Je iPhone of iPad kijkt nu of de iOS 11-update voor je klaarstaat. Daarna is het een kwestie van de stappen doorlopen om iOS 11 te downloaden en installeren. Lees ook iOS 11 downloaden: zo bereid je je voor!

Komt de update maar niet in beeld of duurt het downloaden ontzettend lang? Relax! Omdat heel veel mensen tegelijkertijd iOS 11 willen downloaden, ontstaat er grote drukte op de servers van Apple. Probeer het op een later moment opnieuw.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
Meer weten over iOS 11?
Bekijk dit dossier
iCreate 133
iCreate 133
Iedereen wil deze MacBook Pro
Black Friday deal: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

Black Friday deal: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
peter
Lezer
peter

update ios 11 en loopt vast stukken en langzaamer

Harold
Lezer
Harold

Idd ben weer terug naar iOS 10.3.3 en merk direct het verschil. Zag dat er meer mensen klagen.