Terug naar 7x dit verdwijnt er in iOS 11
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7x dit verdwijnt er in iOS 11

Door Laura Grootaarts16 juni 2017 13:593 min. leestijd1

Als straks iOS 11 verschijnt in het najaar, komen er heel veel nieuwe dingen bij (bekijk ook onze iOS 11-video hierover). Tegelijkertijd nemen we ook afscheid van zaken die in iOS 10 nog wel beschikbaar waren … en of dat altijd goed nieuws betekent?

1. Ondersteuning voor de iPhone 5, 5c en iPad 4

iPhone 5c

Apple staat bekend om de langdurige ondersteuning van iPhones en iPad, maar op een gegeven moment houdt het dan toch echt op. Heb je een iPhone 5, iPhone 5c of iPad 4? Dan kun je dit jaar voor het eerst niet meer updaten. Het zijn toestellen met een 32-bit processor en Apple is inmiddels al lang overgestapt naar 64-bit apparaten. Balen, maar je moet je bedenken dat deze apparaten uit 2012/2013 stammen: antiek in computertermen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. 32-bit apps

Melding 32-bit app

In het verlengde van het vorige: Apple ondersteunt met iOS 11 geen 32-bit apps meer. Want die vertragen je iPhone of iPad. Nu al kun je op verschillende manieren checken of een app zijn uiterste houdbaarheidsdatum bijna bereikt heeft: zie Controleer je iPhone op 32-bit apps die straks niet meer werken.

3. Twitter- en Facebookintegratie

gebruik-facebook-twitter-ios-10-stap4

Er is geen integratie meer van Facebook, Twitter, Flickr en Vimeo. In iOS 10 kun je nog hierop inloggen via de app Instellingen, waarna je vervolgens zonder moeite kon inloggen met deze diensten via apps van derde partijen. Veel mensen wisten niet eens dat deze integratie bestond (al sinds 2011!), dus of het echt gemist gaat worden?

4. Twee kolommen met widgets op de iPad

Vorig jaar introduceerde Apple met iOS 10 een uitgebreid widgetscherm, en dat wordt nu al op de schop genomen. Houd je een iPad horizontaal, dan verschijnen er nu nog twee kolommen met widgets. Met iOS 11 blijft er daar maar één van over, gecentreerd op het scherm.

5. iCloud Drive-app

iOS 11 Bestanden

De iCloud Drive app verdwijnt. Maar dat is eigenlijk helemaal geen probleem, want Apple heeft de nieuwe app Bestanden voor ons klaarstaan. Hiermee heb je alsnog toegang tot bestanden die in iCloud Drive staan, maar bijvoorbeeld ook tot Dropbox. Eigenlijk is Bestanden een uitgebreidere versie van de huidige iCloud Drive-app.

6. Bedieningspaneel met meerdere schermen

Veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm, dan haal je daarmee het bedieningspaneel tevoorschijn. Dat bestaat nu nog uit meerdere kaarten: veeg naar rechts om audio en eventueel slimme apparaten in huis de bedienen. Straks staat alles op één scherm, dat je bovendien naar wens kunt aanpassen.

7. Tekst op het dock

iOS 11 App switcher

In het dock onderaan het scherm staan de apps die je het meest gebruikt. De icoontjes daarvan kun je waarschijnlijk dromen. Daarom heeft Apple besloten om de tekst-labeltjes bij deze apps achterwege te laten.

Lees ook ons dossier iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
W8post
Lezer
W8post

“naar 64-bit apparaten. Balen, maar je moet je bedenken dat deze apparaten uit 2012/2013 stammen: antiek in computer termen.” Ik ben nog steeds blij met m’n 3GS! ( aug.2009) comment image Prima camera en perfecte telefoon verbinding; óók Internationaal. Mijn tweede TELEFOON, dus! Overigens, toen ik onlangs met een vraag (over de 3GS) kwam bij de GENIUS-bar [in de USA] lagen ze zowat in ’n deuk; mijn 3GS is NIET antiek — er werd mij medegedeeld dat ze me NIET konden helpen, want mijn 3GS is/was VINTAGE!