Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Slordige iOS 11-bug te zien in Apple-reclame

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 11 bug apple reclame


Lees verder na de advertentie

iOS 11 staat niet bekend als het meest stabiele besturingssysteem dat Apple ooit heeft afgeleverd. Apple heeft zich erbij neergelegd, zo lijkt het. Want het toont zelfs schaamteloos een al eerder ontdekte iOS 11-bug in een gloednieuwe iPhone X-reclame.

iOS 11 bug: te kleine tekstballon

Het gaat om een foutje in een animatie. De hoofdrolspeler van de reclame ontvangt een iMessage: de tekst daarvan hoort keurig in een tekstballon te staan, maar loopt er gedeeltelijk buiten. Het duurt even voordat de tekstballon het juiste formaat krijgt. De fout in de video werd ontdekt door Benjamin Mayo van 9to5Mac.

Mayo heeft de bug in kwestie nota bene in november al gerapporteerd bij Apple. Aanvankelijk werd gedacht dat de bug te maken had met het ontgrendelen van de telefoon via Face ID en dus alleen optrad op de iPhone X. Inmiddels melden mensen dat ze ook op andere iPhones last hebben van ‘ontsnappende’ teksten.

De fout is te zien rond seconde 50. Even met je ogen knipperen en je hebt hem gemist; speel anders de video vertraagd af via het tandwiel rechtsonder en dan ‘Snelheid’


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://youtu.be/-pF5bV6bFOU

Apple belooft beterschap met iOS 12

De bugs en schoonheidsfoutjes in iOS 11 zijn voor Apple reden genoeg om bij iOS 12 de focus te leggen op kwaliteit en stabiliteit en veel minder op nieuwe functies. Naar verluidt worden grote nieuwe functies die voor dit jaar gepland stonden, doorgeschoven naar 2019. Tijdens de WWDC van Apple, die start op maandag 4 juni, horen we meer over iOS 12 en de andere Apple besturingssystemen.