Terug naar iOS 11 bèta 4 is uit: dit is er nieuw
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11 bèta 4 is uit: dit is er nieuw

Door Laura Grootaarts25 juli 2017 12:162 min. leestijd0

De vierde ontwikkelaars-bèta van iOS 11 is verschenen. Deze bèta volgt twee weken na de vorige bèta, en anderhalve maand nadat Apple iOS 11 aankondigde tijdens de WWDC-keynote. De software is uitsluitend beschikbaar voor mensen die bij Apple geregistreerd zijn als ontwikkelaar.

Nieuw in iOS 11 bèta 4

In de nieuwe bèta tref je een aantal bugfixes, veranderingen en verbeteringen aan. Wat je misschien direct opvalt, is dat de iconen van een aantal apps is aangepast. Het gaat om Contacten, Herinneringen en Notities. Bij Herinneringen zitten de bolletjes plotseling rechts in plaats van links; een foutje dat Apple ongetwijfeld weer oplost in een volgende testversie.

iconen iOS 11 beta 4

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook bij het Safari-icoon kiest Apple voor een andere richting: de kompasnaald wijst een fractie meer naar het oosten. Ook al zo’n detail: het wifi-icoon heeft iets dikkere lijnen gekregen.

Nieuw zijn verder onder meer de animaties in het bedieningspaneel. Die zie je wanneer je de Energiebesparingsmodus of een Schermopname start. Verder heeft AirDrop een plekje gekregen in het Instellingen-menu, waar je kunt aangeven wie je bestanden mag ontvangen: niemand, iedereen of alleen contacten. Een welkome verbetering betreft het notificatie-scherm. Dat lijkt weer iets meer op het scherm zoals we dat nu ook al kennen, waardoor je als vanouds weer over meldingen kunt vegen om ze te openen of te verwijderen. Apple had dit in een eerdere bèta anders vormgegeven, en daar was lang niet iedereen blij mee.

Nieuwe publieke bèta iOS 11?

iOS 11 iPhone iPad

Een nieuwe ontwikkelaars-bèta wordt meestal in snel tempo gevolgd door een nieuwe publieke bèta. Die is voor iedereen met een Apple ID en een geschikt iOS-toestel te downloaden. Deelname aan het programma is gratis en in ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het lees je hoe het in zijn werk gaat. Wil je gewoon wachten op de officiële release van het besturingssysteem? Dan moet je geduld hebben tot september.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar