Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 11.4 bèta 3 beschikbaar: AirPlay 2, iMessage in iCloud en meer

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone scherm van derde partij


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de derde bèta van iOS 11.4 beschikbaar gesteld. Iedereen kan de nieuwe iOS-versie uitproberen, die twee interessante nieuwe functies heeft: AirPlay 2 en iCloud-synchronisatie van je iMessage-Berichten.

iOS 11.4 bèta 3

In derde testversie van iOS 11.4 bevinden zich nog steeds de functies die oorspronkelijk aanwezig waren in de iOS 11.3-bèta, maar uiteindelijk werden verwijderd. Het gaat bijvoorbeeld om iCloud-synchronisatie in iMessage. Hierbij wordt berichten in iCloud opgeslagen, in plaats van op individuele apparaten.

Nu de berichten in iMessage verzonden naar alle apparaten waarop je ingelogd bent met je Apple ID, maar er vindt geen echte synchronisatie plaats. Verwijder je bijvoorbeeld een bericht op je iPhone, is de kans groot dat hij nog steeds op je Mac staat. Bij iCloud-synchronisatie is dat anders: de berichten worden dan overal bijgewerkt. Een bijkomend voordeel is dat het opslagruimte bespaart. Foto’s en bijlagen staan dan niet op meerdere apparaten opgeslagen, maar één keer in iCloud.

De iOS 11.4 bèta 4 ondersteunt ook AirPlay 2. Met deze functionaliteit kun je audio naar meerdere apparaten sturen die AirPlay 2 ondersteunen, zoals de HomePod. Bovendien is de geluidskwaliteit dan veel hoger dan bij bijvoorbeeld bluetooth. Dit heeft te maken met een grotere buffer voor de muziekgegevens, waardoor er minder latentie is.


kooptip

Verder bevat de update een nieuw ClassKit-framework voor onderwijsinstellingen. Dit framework ondersteunt de nieuwe functies die Apple op het evenement van 27 maart aankondigde. Voor bezitters van de iPhone 8 (Plus) is er een nieuwe PRODUCT(RED) wallpaper.

iOS 11.4 downloaden

De iOS 11.4 bèta is voor iedereen te downloaden. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het om te weten te komen hoe dit in zijn werk gaat.