Terug naar iOS 11.4 bèta 3 beschikbaar: AirPlay 2, iMessage in iCloud en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.4 bèta 3 beschikbaar: AirPlay 2, iMessage in iCloud en meer

Door Koen van Ekeren2 mei 2018 16:292 min. leestijd0

Apple heeft de derde bèta van iOS 11.4 beschikbaar gesteld. Iedereen kan de nieuwe iOS-versie uitproberen, die twee interessante nieuwe functies heeft: AirPlay 2 en iCloud-synchronisatie van je iMessage-Berichten.

iOS 11.4 bèta

iOS 11.4 bèta 3

In derde testversie van iOS 11.4 bevinden zich nog steeds de functies die oorspronkelijk aanwezig waren in de iOS 11.3-bèta, maar uiteindelijk werden verwijderd. Het gaat bijvoorbeeld om iCloud-synchronisatie in iMessage. Hierbij wordt berichten in iCloud opgeslagen, in plaats van op individuele apparaten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu de berichten in iMessage verzonden naar alle apparaten waarop je ingelogd bent met je Apple ID, maar er vindt geen echte synchronisatie plaats. Verwijder je bijvoorbeeld een bericht op je iPhone, is de kans groot dat hij nog steeds op je Mac staat. Bij iCloud-synchronisatie is dat anders: de berichten worden dan overal bijgewerkt. Een bijkomend voordeel is dat het opslagruimte bespaart. Foto’s en bijlagen staan dan niet op meerdere apparaten opgeslagen, maar één keer in iCloud.

De iOS 11.4 bèta 4 ondersteunt ook AirPlay 2. Met deze functionaliteit kun je audio naar meerdere apparaten sturen die AirPlay 2 ondersteunen, zoals de HomePod. Bovendien is de geluidskwaliteit dan veel hoger dan bij bijvoorbeeld bluetooth. Dit heeft te maken met een grotere buffer voor de muziekgegevens, waardoor er minder latentie is.

Verder bevat de update een nieuw ClassKit-framework voor onderwijsinstellingen. Dit framework ondersteunt de nieuwe functies die Apple op het evenement van 27 maart aankondigde. Voor bezitters van de iPhone 8 (Plus) is er een nieuwe PRODUCT(RED) wallpaper.

iOS 11.4 downloaden

De iOS 11.4 bèta is voor iedereen te downloaden. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het om te weten te komen hoe dit in zijn werk gaat.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar