Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iOS 11.3 bèta 4 is nu te downloaden: nieuwe Animoji's, batterijconditie en meer

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iOS 11.3 bèta 4


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een nieuwe publieke bèta van iOS 11 vrijgegeven: iOS 11.3 bèta 4. Iedereen met een iPhone of iPad kan de belangrijke tussentijds update alvast op zijn of haar iPhone zetten. Van de update is het nieuwe batterijbeheer de meest in het oog springende vernieuwing, waarmee je kunt voorkomen dat Apple je iPhone vertraagt.

iOS 11.3 bèta 4 met Batterijconditie

De vierde bèta volgt twee weken na derde. Tot nu toe zijn er nog weinig verschillen opgemerkt tussen beide bètaversie, al heeft Apple iBooks in ieder geval zijn verloren i’tje teruggegeven: iBooks heet gewoon weer iBooks, in plaats van het eerdere Books.

Daarnaast heet het nieuwe batterijbeheer nu ‘Batterijconditie’ in plaats van ‘Conditie van de batterij’. Deze functie vind je in ‘Instellingen>Batterij>Batterijconditie’. Hier kun je via ‘Schakel uit’ voorkomen dat Apple je iPhone langzamer maakt, al raden we dit niet aan. Hierdoor kan je iPhone immers onverwachts crashen.

Verder ondersteunt de vierde proefversie nog steeds geen AirPlay 2, zoals dat wel het geval was in de eerste bèta’s van iOS 11.3. In de iOS 11.3 bèta 3 en tvOS 11.3 bèta 3 werd de ondersteuning voor AirPlay echter verwijderd.


kooptip

De volgende vernieuwingen zitten er nog steeds in:

  • iCloud-synchronisatie voor iMessage
  • ARKit 1.5. Deze nieuwe versie kan onregelmatiger gevormde oppervlakken nauwkeuriger in kaart brengen, herkent afbeeldingen en is in staat om voorwerpen op verticale oppervlakten te plaatsen, zoals muren.
  • Nieuwe Animoji. Gebruikers van de iPhone X kunnen los met vier nieuwe geanimeerde emoji’s: een leeuw, beer, draak en schedel.
  • Medische dossiers. De Gezondheid-app verzamelt je medische gegevens op één plek.
  • Een nieuwe privacy-functie.

iOS 11.3 lancering

iOS 11.3 wordt aan het begin van de lente vrijgegeven. Over een paar weken (in ieder geval na 20 maart) is de update voor iedereen met een iPhone, iPad of iPod touch te downloaden. Kun je niet wachten? Lees dan op ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het hoe je iOS 11.3 bèta 4 alvast downloadt.