Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iOS 11.3.1 is uit, lost problemen met scherm iPhone 8 op

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 11.3.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond iOS 11.3.1 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. Geen spannende nieuwe functies dit keer, wel wordt er irritante bug voor de iPhone 8 uit de weg geruimd. iOS 11.3.1 volgt iOS 11.3 op, waarmee wél allerlei nieuwigheden werden geïntroduceerd.

iOS 11.3.1

Een week of twee geleden werd duidelijk dat het niet verstandig was om het scherm van de iPhone 8 te laten door een derde partij. Want zelfs als de reparatie keurig werd uitgevoerd, werkte daarna in veel gevallen het aanraakscherm helemaal niet meer. Met iOS 11.3.1 lost Apple deze ellende weer op. Toch geeft Apple in de beschrijving van deze software-update nog altijd een waarschuwing en het dwingende advies om een dergelijke reparatie alleen te laten uitvoeren bij Apple zelf, of bij experts die door Apple gecertificeerd zijn.

Ook wordt met iOS 11.3.1 de beveiliging van je toestel weer verder geoptimaliseerd. Alleen dat al is reden genoeg om deze update te installeren.

iOS 11.3.1 downloaden

Wil je de update downloaden op je iPhone of iPad? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’; dan vind je de update ook.


kooptip

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Lees ook ons dossier over iOS 11.