Terug naar iOS 11.2 bèta 5 nu beschikbaar – dit is er nieuw
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.2 bèta 5 nu beschikbaar – dit is er nieuw

Door Koen van Ekeren29 november 2017 11:212 min. leestijd0

iOS 11 is de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de iPhone en iPad en bracht een heleboel veranderingen met zich mee. Met iOS 11.1 kwamen daar een paar kleine nieuwigheidjes bij, maar iOS 11.2 is een aanzienlijk grotere update. Inmiddels heeft Apple voor ontwikkelaars alweer de vijfde testversie uitgebracht.

video iOS 11

Dit is er nieuw

De vijfde iOS 11.2 bèta bevat veel bugfixes, waaronder die van de Rekenmachine-app. Tik je momenteel snel 1+2+3 in, krijg je ’24’ als antwoord, doordat het tweede plusteken door de te lange animaties niet wordt geregistreerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast bevat iOS 11.2 een grote verandering voor bezitters van de iPhone 8 en iPhone X: sneller draadloos laden. Op dit moment kunnen de toestellen met maximaal 5 watt draadloos worden opgeladen. iOS 11.2 verhoogt dit naar 7,5 watt. Verschillende merken hebben een laadstation dat deze capaciteit ondersteunt. Welke je moet hebben, lees je in het artikel Sneller draadloos opladen met iOS 11.2.

Een andere verandering is het Bedieningspaneel. Schakel je wifi of Bluetooth via het Bedieningspaneel uit, verschijnt er een venster. Hierin wordt uitgelegd dat de verbinding met het huidige netwerk wordt verbroken, maar wifi of Bluetooth nog steeds beschikbaar is voor andere apparaten. Voor veel gebruikers is dit op dit moment nog onduidelijk.

Verder zijn er een aantal kleine veranderingen. Verschillende emoji’s zijn aangepast, er is een nieuwe animatie voor de Live Photo-effecten en je hebt toegang tot dezelfde wallappers als bij de iPhone 8 en iPhone X.

iOS 11.2 bèta 5 installeren

De iOS 11.2 bèta is alleen te downloaden voor ontwikkelaars. Doorgaans duurt het niet lang voordat Apple ook de publieke bèta beschikbaar stelt en die kan iedereen downloaden. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar