Terug naar iOS 11.2.1 nu beschikbaar: HomeKit-lek gedicht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.2.1 nu beschikbaar: HomeKit-lek gedicht

Door Koen van Ekeren14 december 2017 09:291 min. leestijd0

Apple heeft iOS 11.2.1 beschikbaar gesteld voor de iPhone en iPad. Het gaat om de beloofde update waarmee het grote HomeKit-lek wordt verholpen. Door de kwetsbaarheid konden kwaadwillenden slimme HomeKit-apparaten op afstand bedienen.

iOS 11.2.1

HomeKit-lek

Het lek ontstond in iOS 11.2 en werd ontdekt door 9to5Mac. Hackers waren daardoor in staat om HomeKit-apparaten op afstand te bedienen. Bijvoorbeeld de lampen en thermostaat, maar ook slimme deursloten en garagedeuren. Hoe hackers hierbij precies te werk konden gaan, is nog onduidelijk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naast de iOS-update heeft Apple tvOS 11.2.1 uitgebracht, dat waarschijnlijk ook gerelateerd is aan de oplossing van het probleem. Een Apple TV kun je configureren als woninghub. Hierdoor is het mogelijk om je HomeKit-apparaten op afstand te bedienen met een iOS-apparaat.

iOS 11.2.1 installeren

Wil je de update installeren op je iPhone? Open de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’.

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad, of iPod touch met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’. Hoe groot de update is, hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar