Terug naar iOS 11.1 is uit: dit moet je weten!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.1 is uit: dit moet je weten!

Door Laura Grootaarts31 oktober 2017 18:222 min. leestijd0

Apple heeft vanavond iOS 11.1 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. Dit is de eerste relatief grote update voor iOS 11, dat verscheen in september. Wat er nieuw is en hoe je de nieuwe software downloadt, lees je in dit artikel.

iOS 11.1

Dit artikel wordt nog aangevuld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat is er nieuw in iOS 11.1?

Nieuwe iOS 11 Emoji

  • iOS 11.1 is vooral goed nieuws voor de liefhebbers van emoji’s. Er zijn weer talloze nieuwe lachebekjes: van sprookjesfiguren, tot genderneutrale personen, tot schattige beesten. Je kunt aan de slag met maar liefst 70 extra emoji!
  • De appkiezer werkt met 3D touch. ‘Nieuw’ is eigenlijk niet de juiste formulering, want de App-kiezer met 3D Touch is terug van weggeweest. Net zoals bij iOS 9 en iOS 10 kun je switchen tussen apps door wat harder op de linkerkant van het scherm te duwen. Eerder gaf Apple-topman Craig Federighi aan dat deze functie tijdelijk niet werkte vanwege technische beperkingen, die zijn nu opgelost.
  • Een paar weken terug bleek wifi onveilig te zijn. Dat is met de iOS 11.1-update ook opgelost.

Verder gaat het vooral om kleine verbeteringen. Om er maar eens een paar te noemen: De Bereikbaarheid-bug is opgelost: je kunt het scherm met notificaties weer makkelijker oproepen met één hand. Wanneer je de toegangscode verkeerd invoert, geeft je iPhone weer haptische feedback. En app-iconen die er in de instellingen plots een andere look hadden, zijn weer gelijkgetrokken.

iOS 11.1 downloaden

Via je iPhone: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven aan het Instellingen-menu gewoon naar ’software’, want dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc: updaten kan via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch met een kabeltje aan op je Mac of pc, selecteer in iTunes je apparaat en kies voor ‘Zoek naar update’. De de precieze grootte van de update hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Meer weten over iOS 11?

In het Grote iPad & iPhone boek vind je tips en workshops over alles wat met iOS 11 te maken heeft. Deze special ligt nu in de winkels en is te koop via onze webshop.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar