Terug naar Vijfde bèta iOS 11.1 is nu te downloaden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vijfde bèta iOS 11.1 is nu te downloaden

Door Laura Grootaarts24 oktober 2017 08:024 min. leestijd0

Binnenkort komt iOS 11.1 uit, maar voordat het zover is, wordt de nieuwe software uitvoerig getest. Iedereen die er interesse in heeft, kan dus de nieuwe software voor iPhone, iPad en iPod touch uitproberen. Apple heeft inmiddels iOS 11.1 bèta 5 uitgebracht voor ontwikkelaars en voor publieke bèta-testers. De testversies volgen elkaar in steeds sneller tempo op: afgelopen vrijdag verscheen de vierde versie.

iOS 11.1 bèta ontwikkelaars

iOS 11.1 bèta 5

Sinds maandag 23 oktober is de vijfde bèta van iOS 11.1 te downloaden voor zowel publieke testers als ontwikkelaars. In deze nieuwe versie zijn tot nu toe nog geen opvallende veranderingen aangetroffen. We komen ook steeds dichter in de buurt van de release van de officiële versie van iOS 11.1.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 11.1 bèta 4

Op vrijdag 20 oktober heeft Apple de vierde bèta van iOS 11.1 uitgebracht. Met kleine probleemoplossingen en verbeteringen en zonder opvallende nieuwigheden. Het gaat om een lijvige updat van bijna 2 GB, en het zou zomaar de lastste testversie voor de officiële release kunnen gaan.

Wat is er nieuw in iOS 11.1 bèta 3?

iOS 11.1 bèta 3 is verschenen op maandag 16 oktober, voor zowel ontwikkelaars als alle andere geïnteresseerden. In tegenstelling tot de tweede bèta van iOS 11.1, zijn er geen opzienbarende vernieuwingen te bespeuren in deze versie. Er zijn kleine foutjes opgelost, dit zijn de drie opvallendste:

  • In de vorige bèta haperde het menu met snelle acties dat je oproept met 3D Touch. Nu werkt het gewoon weer zonder stotteren.
  • De Bereikbaarheid-bug is opgelost: je kunt het scherm met notificaties weer makkelijker oproepen met één hand.
  • Wanneer je de toegangscode verkeerd invoert, geeft je iPhone weer haptische feedback.

Wat is er nieuw in iOS 11.1 bèta 2?

Op maandag 9 oktober verscheen zowel de tweede publieke bèta als de bèta voor ontwikkelaars. Dit is er nieuw:

  • Nieuwe iOS 11 EmojiNieuwe emoji. Ze werden eerder al aangekondigd door Apple: iOS 11.1 bevat weer massa’s nieuwe emoji’s. Van sprookjesfiguren, tot genderneutrale personen, tot schattige beesten. In bèta 2 van iOS 11 zijn ze opgenomen in de lijst met emoji-tekens.
  • Appkiezer met 3D touch. ‘Nieuw’ is eigenlijk niet de juiste formulering, want de App-kiezer met 3D Touch is terug van weggeweest. Net zoals bij iOS 9 en iOS 10 kun je switchen tussen apps door wat harder op de linkerkant van het scherm te duwen. Eerder gaf Apple-topman Craig Federighi aan dat deze functie tijdelijk niet werkte vanwege technische beperkingen, maar zeker weer terug zou komen.

Wat is er nieuw in iOS 11.1 bèta 1?

29 september: bij de release van iOS 11 misten we nog een aantal functies die Apple eerder wel had aangekondigd: AirPlay 2 en iMessage-synchronisatie via iCloud bijvoorbeeld. We hadden deze verwacht in iOS 11.1 …. maar ook nu lijken ze nog altijd te ontbreken.

Wat is er dan wel nieuw? Geen grote nieuwe functies, maar vooral subtiele aanpassingen. Zo zijn er nieuwe animaties bij het ontgrendelen van je iPhone en in Safari (als je op de menubalk tikt om weer helemaal naar boven te gaan). Het camera-icoon onder ‘Instellingen>Algemeen>Beperkingen’ wordt gelijkgetrokken met het vernieuwde app-icoon. En mocht je gebruikmaken van Assistive Touch, dan zul je merken dat ook hierin wat is gesleuteld aan het design.

Beschikbaarheid iOS 11.1

iOS 11 verscheen op 19 september en inmiddels zitten we bij iOS 11.0.3. Nu wordt er dus getest met iOS 11.1, oftewel de eerste iets grotere update. Naar verwachting kan iedereen de officiële versie van iOS 11.1 ergens eind oktober downloaden. In ieder geval vóór de release van de iPhone X op 3 november.

Heb je de publieke bèta nog niet geïnstalleerd, dan moet je je eerst nog aanmelden voor het Apple Beta Software Program. Deelname aan het programma is gratis en in ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het lees je hoe het in zijn werk gaat. Het is verstandig  om vooraf een back-up te maken en de bèta te installeren op een iPhone of iPad waar je niet afhankelijk van bent.

iOS 11

iOS 11 verscheen half september en heeft een aantal grote nieuwe functies. Zo is het Bedieningspaneel compleet veranderd, en zijn er allerlei functies die ervoor zorgen dat je productiever kunt zijn op de iPad. Bijvoorbeeld door een geavanceerder dock en drag & drop.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar