Terug naar 7 dingen die véél sneller gaan met iOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7 dingen die véél sneller gaan met iOS 10

Door Laura Grootaarts14 september 2016 10:453 min. leestijd2

Gisteren is iOS 10 voor de iPad, iPhone en iPad uitgekomen. De hoogste tijd om de nieuwe functies van iOS 10 te leren kennen. En er zijn behoorlijk wat punten waarmee iOS 10 sneller is! Dit zijn een aantal trucjes waarmee je dingen sneller kunt uitvoeren dan ooit tevoren.

1. Foto’s maken

Rent er een roze olifant door de straat, moet je met trillende vingers het foto-icoon rechtsonder naar boven schuiven … Ja dan is dat beest al verdwenen. Onder iOS 10 is dat anders: je veegt van rechts naar links over het ontgrendelscherm om de camera te openen. Dat komt veel minder precies!

2. Emoji toevoegen

Berichten in iOS 10

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Je weet dat er een emoji van sushi is, maar je kunt hem niet vinden tussen de eenhoorns, hartjes en koddige smiley’s. Je gaat zelfs twijfelen: was die emoji er wel echt? In het vervolg hoef je het woord alleen maar te typen, de emoji-zoekmachine doet de rest van het werk. Werkt alléén in de app Berichten.

3. Je notificaties zien

Om je notificaties te zien, hoef je voortaan alleen nog maar je telefoon op te pakken. Zonder op welke knop dan ook te duwen, opent het vergrendelscherm met daarp je berichtjes. Dit werkt overigens alleen op de nieuwere iPhones: dat zijn de iPhone 6s (Plus), de iPhone SE en straks ook de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Apple noemt deze nieuwe functie Raise to wake.

4. Sneller naar bed

iOS 10 bedtijd

Een wekker voor in de ochtend kennen we allemaal wel, maar Apple heeft iets nieuws bedacht: de bedtijdwekker. Die waarschuwt je wanneer je naar bed moet om voldoende uurtjes slaap mee te pikken. De bedtijdwekker vind je in de oude vertrouwde Klok-app – dat wordt eindeloos snoozen, iedere avond.

5. Nieuwbrieven opzeggen


ios-10-nieuwsbrief-abo

Je mailbox stroomt tegenwoordig vol met nieuwsbrieven van allerlei commerciële partijen. Eigenlijk zou je ze op moeten zeggen, maar dat doe je steeds maar niet. Apple maakt het je gemakkelijk en detecteert voortaan berichten afkomstig van een mailing-lijst. Met één druk op de knop zeg je abonnement op.

6. Je auto terugvinden

Apple kaarten parkeerplaats

Waar had je je auto geparkeerd? Als je het zelf niet onthoudt, dan doet je iPhone dat wel voor je. Vervolgens weet hij precies de weg terug naar je wagen. Hiervoor moet je iPhone wel zijn verbonden met je bluetoooth autoradio óf CarPlay.

7. Informatie uit apps halen


ios-10-widgets

De informatie uit veel van je favoriete apps is voortaan direct te zien in widgets. Veeg vanuit het vergrendelscherm van links naar rechts om ze tevoorschijn te halen. Zo zie je in één oogopslag bijvoorbeeld het weerbericht, de afspraken in je agenda of de highlights uit het nieuws.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Delmulle Kristien
Lezer
Delmulle Kristien

Sedert ik ios10 gedownload heb op mijn iphone 6 loopt mijn batterij gewoon leeg op nog geen twee uur. Wat loopt er fout?

W8post
Lezer
W8post

Begin’ns met je Blue-tooth uit-te-zetten…